Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful Senatului ceh: 'Putin se comportă ca Adolf Hitler!'

vladimir putin

Şeful Senatului ceh: 'Putin se comportă ca Adolf Hitler!'

Şeful Senatului ceh, Miloš Vystrčil, a declarat că Vladimir Putin a acționat ca Adolf Hitler, în toate cazurile de agresiune, de la declanşarea războiului din Georgia la ocuparea Crimeei, informează Rador Radio România.

Cu toate acestea, a subliniat demnitarul ceh, atunci când a încercat să ocupe Ucraina, Putin nu a reușit să ducă la îndeplinire scenariul deja familiar, pentru că nu se aștepta la rezistență din partea ucrainenilor. "Nu se aștepta la o respingere. Din fericire, de data aceasta, nu a luat-o în calcul. Ucraina a început să se apere și lumea democratică s-a trezit. Astăzi, totul arată deja diferit. Susținem Ucraina în lupta sa împotriva agresorului rus" - a afirmat şeful Senatului Cehiei, în deschiderea summitului parlamentar al Platformei Crimeea, care a debutat, marţi, la Praga.

Politicianul ceh susţine că Vladimir Putin este un agresor lacom, iar Cehia "cunoaşte foarte bine aceste tendințe". "A fost o greșeală foarte mare în 2008, când Putin a făcut ceea ce a făcut în Abhazia, în Georgia. Apoi, în 2014, a venit în Crimeea şi a intrat în Luhansk și Donețk, iar noi nu am avut o reacție pe măsură. Prin urmare, în 2022, când tancurile rusești au ajuns pe teritoriul Ucrainei, am văzut că Putin se comporta ca Adolf Hitler" - a adăugat Vystrčil, menționând că acest lucru a fost discutat de mai multe ori în Cehia, în special în timpul Platformei Crimeea din 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.