Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful serviciilor secrete din Germania o contrazice pe Angela Merkel

merkel

Şeful serviciilor secrete germane, Hans-Georg Maassen, s-a arătat sceptic faţă de afirmaţiile conform cărora mulţimea de extremişti de dreapta a „vânat” cetăţenii străini în timpul demonstraţiilor violente din Chemnitz, contrazicând-o astfel pe Angela Merkel, scrie The Guardian.

Citește și: ALERTĂ - Gabriela Firea, scrisoare deschisă către membrii PSD: Nu trebuie să alegeți între mine și Dragnea

„Sunt sceptic faţă de informaţiile din presă care sugerează că extremiştii de dreapta au vânat străinii în Chemnitz”, a declarat Maassen pentru Bild.

El a adăugat că nu are „nicio dovadă care să sugereze că videoclipul care arată un astfel de incident este autentic”. Maassen nu a precizat despre ce videoclip ar fi vorba.

Mai mulţi politicieni l-au acuzat pe Maassen că nu acordă importanţă dovezilor semnificative, inclusiv poveştilor martorilor sau videoclipurilor.

„Am văzut poze, am auzit poveştile martorilor, am văzut cum anumiţi oameni s-au folosit de salutul lui Hitler pe stradă”, a declarat Thomas Opperman, vicepreşedintele Parlamentului german.

El a declarat că un grup de politicieni social democraţi, partid din care face parte, au fost atacaţi de extremişti de dreapta în timpul protestelor, precizând că evenimentele din Chemnitz „sunt ceva ce nu putem accepta să se întâmple pe străzile din Germania.”

Miercuri, premierul Saxoniei, Michael Kretschmer, a declarat că nu a existat „nicio vânătoare de străini şi niciun pogrom.”

Comentariile lui Kretschmer şi ale lui Maassen contrazic direct ceea ce a afirmat Merkel, care s-a arătat revoltată de videoclipurile de la proteste.

„Avem videoclipuri care arată că a existat hărţuire, că au existat violenţe, că a existat ură pe străzi iar aceste lucruri nu îşi au locul într-un stat de drept”, a afirmat Merkel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.