Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful serviciului german de informaţii cere CONTRAATACURI cibernetice

Germania ar trebui să fie capabilă să contracareze atacurile din partea hackerilor prin propriile atacuri cibernetice, a declarat şeful serviciului german de informaţii interne (BfV), Hans-Georg Maassen, informează marţi DPA, conform agerpres.

"Considerăm necesar să nu ne angajăm doar în operaţiuni defensive", a spus Maasen. "Trebuie să fim în poziţia de a ataca, pentru ca inamicul să-şi înceteze pe viitor atacurile", a explicat el.

Citeşte şi: Atac ARMAT în centrul Atenei. Un poliţist a fost rănit

Serviciul german de informaţii interne sau Biroul Federal pentru Apărarea Constituţiei (BfV) are obligaţia de a apăra Germania în faţa diverselor acţiuni de spionaj, aminteşte DPA.

Maassen a avertizat că alegerile din acest an pentru camera inferioară a parlamentului german, Bundestag, ar putea fi supuse "tentativelor externe de exercitare a influenţei".

Există tot mai multe temeri cu privire la o ingerinţă externă în alegerile din acest an din Germania şi în alte ţări din Europa, pe fondul informaţiilor conform cărora guvernul rus a întreprins atacuri cibernetice care au influenţat rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA, din 8 noiembrie anul trecut.

Serviciile de informaţii americane au făcut public vinerea trecută un raport în care oficiali ruşi sunt acuzaţi că au ordonat atacuri cibernetice asupra serverelor de email ale Partidului Democrat şi au divulgat informaţiile prin WikiLeaks, în timpul campaniei electorale, în favoarea candidatului republican şi în prezent preşedintelui ales al SUA, Donald Trump.

În acest context, Maassen a îndemnat la contramăsuri în eventualitatea unor atacuri cibernetice, la unison cu declaraţiile ministrului de interne al Germaniei, Thomas de Maiziere, care a propus recent o structură federală de securitate mai puternică.

Citeşte şi: Parlamentul turc îi acordă puteri de SULTAN preşedintelui Erdogan

"Imediat ce am identificat de unde provine atacul cibernetic, trebuie să fim capabili să luptăm activ împotriva lui", a declarat Maassen.

El a cerut mai multe atribuţii pentru BfV, inclusiv permisiunea de a şterge informaţii de pe serverele sale. În prezent, BfV nu poate să şteargă datele pe care le-a stocat după ce a fost comis un atac cibernetic. "Există un mare pericol ca prejudiciul să fie mult mai mare dacă o terţă parte obţine acces la informaţii", a atenţionat Maassen.

El a cerut, de asemenea, "directive clare pentru a anihila infrastructurile de atac de la care pornesc pericolele la adresa securităţii cibernetice". Şeful BfV a declarat că în ultimele luni s-a înregistrat "o creştere puternică" a aşa-ziselor atacuri spear-phishing asupra partidelor parlamentare germane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.