Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful spionajului militar ucrainean: 'Vladimir Putin este pe moarte'

insider.com
Avtovaz Vladimir Putin

Zvonuri despre starea sănătăţii preşedintelui rus Vladimir Putin continuă să fie vehiculate, iar directorul serviciilor militare ucrainene de informaţii Kirilo Budanov dă asigurări miercuri, la postul ABC News, că Putin este ”pe moarte”, relatează News.ro.

”El (Putin) va muri foarte repede, cred, sper”, declară şeful spionajului militar ucrainean. ”Noi credem că este vorba despre un cancer”, declară Budanov, care subliniază că deţine aceste informaţii din ”surse umane”. ”Acest război ar trebui să se termine înainte să moară el (Putin)”, subliniază el.

Budanov, un ofiţer de rang înalt, care a preluat conducerea spionajului militar ucrainean în 2020, a fost acuzat recent de către Serviciile ruse de informaţii (FSB) că este unul dintre oamenii de la originea atacului Podului Crimeea, în octombrie.

Niciodată nu s-a comunicat nimic despre vreo eventuală boală a liderului de la Kremlin, însă circulă multe zvonuri de la începutul războiului despre starea sănătăţii acestuia.

Aceste zvonuri apar în contextul Războiului rus din Ucraina - care a aondus la un adevărat război al comunicării între Kiev şi Moscova.

Directorul Agenţiei Centrale americane de Informaţii (CIA) William Burns declara în iulie că Vladimir Putin este ”întru totul sănătors” şi îndepărta zvonuri cu privire la starea sănătăţii acestuia.

”Ceea ce putem spune este că el este întru totul într-o stare de sănătate prea bună”, declara el, întrebat despre starea sănătăţii preşedintelui rus.

În mai, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov dezminţea aceste zvonuri într-un comunicat.

”Eu nu cred că cineva întreg la cap poate vedea la această personaă (Putin) semne ale unei boli sau unei afecţiuni cronice”, dădea asigurări Lavrov.

Este cunoscut faptul că Vladimir Putin duce o viață activă, ceea ce implică activități sportive. Nu de puține ori președintele rus a fost filmat în timp ce se antrena.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.