Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Seful spionilor din Marea Britanie avertizeaza China cu privire la alianta cu Rusia: 'Unele dintre interesele lor intră în conflict'

CGTN
rusia china

Șeful agenției de spionaj din Marea Britanie, Jeremy Fleming, a avertizat China cu privire la riscurile de a fi aliată cu Rusia.

Într-un discurs ținut în Australia, el a spus că interesele pe termen lung ale Chinei nu sunt bine reprezentate de o alianță cu o țară care ignoră "regulile de drum" internaționale. Dar, în timp ce el a spus că Kremlinul vede China ca pe o piață pentru petrolul și gazele sale și o modalitate de a eluda sancțiunile, președintele Chinei Xi are o viziune mai nuanțată asupra relației.

China nu a condamnat invazia Ucrainei, iar Jeremy a spus că, cu "un ochi pe recucerirea Taiwanului", Xi nu ar vrea să facă nimic care să-i constrângă acțiunile în viitor. Oficialul susține că Beijingul profită de ocazie pentru a cumpăra hidrocarburi rusești ieftine.

"Rusia înțelege că, pe termen lung, China va deveni din ce în ce mai puternică din punct de vedere militar și economic. Unele dintre interesele lor intră în conflict; Rusia ar putea fi scoasă din ecuație", a spus el.

Vezi și: Medvedev anunță o nouă ordine financiară mondială: 'Abandonarea dolarului și a euro nu pare o perspectivă atât de fantastică' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.