Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu: 'Apreciez dăruirea şi eforturile corpului didactic şi instructorilor militari'

Inquam Photos/ Octav Ganea
General Daniel Petrescu

Şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu (foto), a transmis, luni, un mesaj cu ocazia începerii noului an şcolar în instituţiile de învăţământ militar, în care îşi exprimă convingerea că şi în actualul context epidemiologic se pot asigura condiţiile necesare fiecărui elev pentru a continua pe drumul formării intelectuale, informează Agerpres.

"În primul rând, vă transmit un călduros bun venit celor care aţi păşit pentru prima dată pe treptele unităţilor de învăţământ liceal şi postliceal militar şi un bine aţi revenit elevilor mai mari din aceste prestigioase instituţii de instruire. Cu toţii v-aţi câştigat dreptul de a vă pregăti în unele dintre cele mai bune şcoli din ţară, profitaţi de anvergura educativă a instituţiei în care aţi intrat. Totodată, salut revenirea cadrelor didactice, personalului didactic auxiliar, instructorilor militari şi comandanţilor la nobila lor menire a educării celor mai tineri membri ai Armatei României. Pentru toţi este foarte important să fim împreună şi să depăşim actualele provocări sanitare", spune Petrescu, într-un mesaj video.

El subliniază că măsurile pentru limitarea efectelor pandemiei nu trebuie să afecteze calitatea actului educaţional în instituţiile militare.

"Pentru organismul militar mai mult ca oricând educaţia reprezintă o prioritate. Avem nevoie de un învăţământ integrat, suplu şi eficient în concordanţă cu nevoile unei armate moderne. Dorim dezvoltarea armonioasă a tinerilor noştri astfel încât prin ei să oferim Armatei României resursa cea mai valoroasă: militari bine instruiţi, creativi, adaptaţi şi motivaţi. În acelaşi timp, trebuie să protejăm starea de sănătate a elevilor şi profesorilor noştri. Aceasta şi adaptarea unităţilor de învăţământ pentru asigurarea unui proces educaţional de calitate, chiar în condiţii de pandemie, sunt priorităţile noastre. Respectând măsurile igienico-sanitare, asigurând prezenta personalului medico-sanitar, testând atunci când este cazul, fiind pregătiţi să intervenim rapid la semnalarea unor cazuri de infectare, protejând permanent cadrele didactice şi personalul care prezintă comorbidităţi, adaptând continuu actul educaţional online sau în sala de clasă, îmbunătăţind logistica învăţământului sunt convins că putem să asigurăm condiţiile necesare fiecărui elev militar pentru a continua pe drumul formării intelectuale", arată şeful SMAp.

El precizează că SMAp rămâne deschis propunerilor venite din partea cadrelor didactice şi a instructorilor militari şi va direcţiona resursele aflate la dispoziţie pentru modernizarea unităţilor de învăţământ militar.

"Apreciez dăruirea şi eforturile corpului didactic şi instructorilor militari depuse pentru reluarea noului an de învăţământ. Mulţumesc categoriilor de forţe şi personalului medical din sistemul sanitar care au sprijinit acest efort. Vom continua să facem tot ce depinde de noi pentru a vă proteja sănătatea şi pentru a vă asigura condiţiile desfăşurării activităţilor. Trebuie să ne adaptăm cu toţii, iar dumneavoastră sunteţi sunteţi vectorii modernizării învăţământului militar. Vă confruntaţi zi de zi cu problemele de la clasă şi prin urmare ştiţi cel mai bine ce soluţii se impun. Statul Major al Apărării va rămâne deschis la sugestiile pe care le faceţi şi vom direcţiona cu prioritate resursele pe care le avem la dispoziţie pentru a fructifica orice oportunitate în modernizare. La începerea noului an şcolar vă doresc tuturor putere de muncă, mult succes în atingerea obiectivelor pe care vi le propuneţi, tenacitate în lupta cu inamicul nevăzut generat de noul coronavirus şi multă sănătate. Aveţi grijă de dumneavoastră şi aveţi grijă de elevi!", conchide Daniel Petrescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.