Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful Statului Major rus, întâlnire cu ambasadorul SUA la Moscova: Ce s-a pus la cale

sua rusia

Şeful Statului Major al armatei ruse, Valeri Gherasimov, s-a întâlnit luni cu ambasadorul SUA la Moscova, Jon Huntsman, ocazie cu care au fost abordate o serie de probleme din actualitatea internaţională, inclusiv situaţia din Siria şi Ucraina, pe fondul unui 'nivel scăzut de încredere' între cele două ţări, relatează dpa. 'Există evident un nivel scăzut de încredere între cele două ţări', a recunoscut ambasadorul Huntsman într-o declaraţie citată într-un comunicat al Ambasadei SUA la Moscova. 'Tocmai în momente ca acestea, este necesară mai multă comunicare, nu mai puţină', a apreciat el, conform Agerpres.

Discuţiile dintre generalul de armată Valeri Gherasimov şi ambasadorul american au avut loc la sediul Ministerului Apărării rus, axându-se pe teme precum Siria, Ucraina, Afganistan, Coreea de Nord şi 'stabilitatea strategică', conform comunicatului citat. Ministerul Apărării rus a confirmat întâlnirea, afirmând în declaraţii difuzate de presa de stat că cei doi oficialii au făcut un schimb de opinii despre securitate şi perspectivele cooperării militare bilaterale. Ministerul rus de Externe a anunţat săptămâna trecută că cinci cetăţeni ruşi, care nu făceau parte din personalul militar oficial, au fost ucişi într-un bombardament al coaliţiei internaţionale condusă de SUA în Siria. A fost prima oară când guvernul de la Moscova a admis că cetăţeni ruşi au fost ucişi de forţele americane în Siria, notează dpa.

Raidul aerian a avut loc la 7 februarie în provincia Deir Ezzor din estul Siriei, unde rebeli sprijiniţi de SUA se luptă cu forţele proregim, susţinute de Rusia. Numeroase media au relatat că mercenari ruşi au fost implicaţi în lupte. Relaţiile între Rusia şi SUA traversează în prezent cea mai gravă criză de la încheierea Războiului Rece, ca urmare a anexării peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia în 2014 şi a rolului acesteia în conflictul din estul Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.