Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful STB l-a pus gând rău bucureștenilor cu mașină: Vrea culoare speciale pentru autobuze

Facebook
STB autobuz

Transportul public de suprafaţă are nevoie de culoare dedicate pentru respectarea programului de transport, a declarat, vineri, directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti (STB), Adrian Criţ, adăugând că în prezent Capitala deţine doar 10 kilometri de astfel de culoare, iar municipalitatea caută soluţii pentru înfiinţarea altora.

"Dacă vorbim de predictibilitate în transportul public de suprafaţă, avem nevoie de culoare dedicate în respectarea programului de transport, avem nevoie de investiţii în infrastructură, de mijloace de transport ecologice de mare capacitate, avem nevoie de terminale multimodale astfel încât să creăm legătura atât cu metroul cât şi cu calea ferată. În următorii 10 ani, Bucureştiul, din punct de vedere al transportului, trebuie să fie altfel, Bucureştiul trebuie să ia modelul european, pentru asta municipalitatea investeşte şi are la dispoziţie o serie de programe date de UE, iar noi trebuie să aducem servicii de calitate", a precizat şeful STB într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă a cerut municipalităţii şi Poliţiei rutiere înfiinţarea de culoare libere pentru transportul public, Criţ a precizat că în două luni a făcut cel puţin 10 adrese, iar în prezent se caută soluţii.

"În două luni am semnat cel puţin 10 adrese pentru înfiinţarea de culoare libere pentru transportul în comun. Sunt în studiu, în dezbatere. Facem parte din Comisia de Circulaţie alături de Poliţia rutieră, alături de conducerea Primăriei, ATDBI. Căutăm soluţii pentru înfiinţarea lor. Municipalitatea îşi doreşte înfiinţarea culoarelor de transport. (...) În prezent, avem în jur de 10 km de culoare dedicate. E puţin. Dacă luăm în considerare că în ultima lună am introdus în circulaţie autobuzele pe linia de tramvai, în anumite zone, aceste lungimi sunt mult mai mari. Acolo unde infrastructura ne permite trebuie introduse culoare dedicate transportului public, care să fie utilizate atât de către mijloacele noastre de transport în comun, dar şi de ambulanţe, biciclete. Promovarea modului de transport ecologic ţine de fiecare dintre noi, iar transportul public este un mod de transport ecologic. Acesta transportă de circa 6 ori mai mulţi cetăţeni decât transportă un autoturism pe aceeaşi suprafaţa dedicată", a mai spus Adrian Criţ.

Potrivit sursei citate, până în 2030 se vor construi 15 terminale multimodale la nivelul Capitalei, pe arterele principale care intră în oraş, iar acestea vor trebuie să creeze conexiunile cu celelalte moduri de transport.

"În planul de mobilitate urbană durabilă până în 2030 la nivelul metropolei se vor construi 15 terminale multimodale. Pe arterele principale care intră în oraş acestea trebuie să creeze conexiunile cu celelalte moduri de transport. Acestea trebuie să ofere spaţii de parcare călătorilor care vin cu autoturismul, acestea trebuie să ofere servicii de bună calitate. Îmi doresc ca prin dumneavoastră să promovăm transportul public, să scoatem în evidenţă neajunsurile, pe care le are STB şi împreună să putem îmbunătăţi mijloacele de transport în comun", a adăugat el, conform agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.