Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Seful STS vrea securitate 'cu lege sau FARA lege'

sts

Directorul STS Marcel Opris a declarat ca sustine ca securitatea trebuie asigurata "cu lege sau fara lege", in contextul unei dezbateri privind siguranta cibernetica.

"Problema securitatii cibernetice este intai si intai a cetatenilor si a reprezentantilor lor, si mai putin a noastra.  Noi executam misiuni din fisa de post si incercam sa fim nu numai reactivi, ci si proactivi.

In mediul public, liber al cetatenilor, nu intotdeauna exista suficienta informatie si suficiente masuri.

Sustin in continuare ca indiferent, cu lege sau fara lege, securitatea trebuie asigurata cetatenilor si clasa politica care ii reprezinta care reprezinta cetatenii nu se poate absolvi de ea, de aceasta sarcina. Sunt convins ca intr-un incident informatic major care afecteaza cetatenii vor fi facuti vinovati atat ei cat si noi care ne ocupam", a spus Marcel Opris.

Acesta a dat asigurari ca sistemele si serviciile asigurate de STS nu prezinta riscuri, sunt securizate, nu acelasi lucru se poate spune insa despre restul serivciilor online destinate cetatenilor obisnuiti care prezinta vulnerabilitati si sunt "ieftine".

Nu in ultimul rand el a facut apel la comunitatea europeana sa conlucreze si sa dezvolte o politica comuna privind securitatea cibernetica.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.