Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful suprem al talibanilor asistă la o adunare a demnitarilor religioşi la Kabul

shopboss.in
talibani

Şeful suprem al talibanilor, Hibatullah Akhundzada, care de obicei stă departe de viaţa publică, asistă vineri la o adunare a demnitarilor religioşi la Kabul, a anunţat purtătorul de cuvânt adjunct al guvernului, citat de France Presse.

Akhundzada, care nu a fost niciodată filmat sau fotografiat în public de când talibanii au ajuns din nou la putere în august şi trăieşte de obicei izolat la Kandahar (sud), centrul lor spiritual, "a intrat în sala adunării", a scris pe Twitter Bilal Karimi.

Peste 3.000 de religioşi şi lideri tribali s-au adunat de joi în capitală pentru un mare consiliu de trei zile menit să legitimeze regimul taliban, potrivit Agerpres.

Presa afgană specula de câteva zile despre posibila participare a lui Akhundzada la acest eveniment. Din august, doar înregistrările audio ale acestuia au fost până acum făcute publice, fără a putea fi autentificate de o sursă independentă.

Nicio femeie nu are voie să participe la această întâlnire. Talibanii au considerat că acest lucru nu este necesar, deoarece ele vor fi reprezentate de rude bărbaţi.

O sursă talibană a declarat pentru AFP la începutul acestei săptămâni că participanţilor li se va permite să critice puterea şi că probleme spinoase, precum educaţia fetelor, subiect de dezbatere în cadrul mişcării, vor fi în program.

Această reuniune, cea mai mare de când talibanii au luat puterea, are loc la o săptămână după un cutremur ce a lovit sud-estul ţării şi a făcut peste 1.000 de morţi şi zeci de mii de oameni lăsaţi fără adăpost.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.