Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Segărceanu şi Halep, surprinşi de convocarea 'veteranei' Patty Schnyder

captură Twitter
Simona Halep

Căpitanul nejucător al României, Florin Segărceanu, şi Simona Halep s-au declarat suprinşi de convocarea "veteranei" Patty Schnyder, în vârstă de 39 de ani, pentru întâlnirea România - Elveţia din barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Federaţiei.

"Într-un fel, să spunem, avem o şansă mai bună, prin lipsa unei jucătoare importante, e vorba de Bencic, care nu participă la această întâlnire. În rest, sunt surprins de alegerea unei veterane, dacă se poate spune aşa, în echipă, cu experienţă foarte mare. Probabil din acest motiv au ales-o. Altfel, că nu cred că sunt multe de spus despre ele. Pe Bacsinszky am văzut-o la ultimele turnee, am urmărit rezultatele, pe celelalte nu am apucat să le văd, însă nu cred că avem mari surprize din punctul ăsta de vedere. Le cunoaştem, important e ca noi să fim la ora meciului sănătoşi, în rest să avem şi puţină şansă", a declarat Segărceanu, într-o conferinţă de presă, potrivit News.ro.

"Pot să spun că am fost un pic suprinsă, mă aşteptam să vină o junioară, dar probabil au ales-o pentru experienţă. Ea a fost o jucătoare foarte bună, am jucat de câteva ori cu ea, acum peste 6-7 ani. Este o fată foarte ok şi mă bucur să o văd în circuit. Este extraordinar ceea ce face, să joace la această vârstă, este pentru mine ceva admirabil. Vom vedea cine va juca la echipa lor şi sperăm să avem meciuri foarte bune", a declarat, la rândul ei, Simona Halep despre Schnyder.

Segărceanu afirmă că nu are probleme în a alege jucătoarele care vor evolua cu Elveţia: "Avem o echipă foarte bună, nu va fi foarte dificil să aleg jucătoarele care vor evolua, pentru că noi ne înţelegem foarte bine şi vom lua această decizie oarecum împreună. Important e ca la ora meciului toată lumea să fie sănătoasă şi sperăm să reuşim această victorie."

Simona Halep a afirmat că se antrenează de ceva timp pe zgură şi speră să câştige toate meciurile în care va evolua.

"Am ceva timp de când mă antrenez pe zgură, mă simt bine mereu pe zgură şi am destul de multă încredere pentru turneele următoare. Acum, gândul meu e numai la FedCup, sper să câştig fiecare meci pe care îl voi juca aici, e o suprafaţă bună pentru mine şi vom vedea ce va ieşi. În FedCup niciodată nu se ştie. Eu cred că este cea mai bună generaţie, au mai fost două jucătoare în Top 10, Irina Spârlea şi doamna Ruzici, mereu cred că am avut fete în tenis, iar acum la băieţi e Marius Copil, care vine destul de puternic. Sper să fie şi mai multe jucătoare, junioarele să muncească mult şi să aibă încredere că se poate orice şi să avem mereu echipă aşa puternică la FedCup şi România să aibă jucătoare bune. Cu siguranţă va fi ceva deosebit, mereu este o atmosferă plăcută, chiar şi data trecută când am venit ca spectator a fost incredibil şi vreau să le mulţumesc tuturor pentru faptul că vin la meciuri mereu şi sunt atât de pozitivi şi ne susţin indiferent de orice. Îi aştept cu mare drag în week-end să ne susţină şi sper să fie bine pentru noi şi pentru români. E greu şi pe teren, am emoţii îmi doresc foarte mult să câştig meciurile pe care le joc, în tribună am emoţii pentru jucătoarele din teren, e diferit, dar e la fel de plăcut", a spus liderul WTA.

Sorana Cîrstea a declarat că este pregăită să joace, că le cunoaşte pe toate adversarele şi că se poate adapta oricărui stil.

"Eu, de ficare dată când am venit la echipă, am fost în diferite combinaţii, ca să spun aşa. Însă mereu atmosfera a fost foarte frumoasă. Tot timpul am reuşit săptămâna asta să facem front comun şi să tragem practic pentru victorie. Avem foarte multe jucătoare care pot face parte din echipă, putem să venim cu două echipe de FedCup. Avem patru jucătoare în primele 40, cred că suntem singura naţiune cu aşa potenţial pe hârtie. Tenisul este un sport individual, aşa că săptămâna aceasta este un spirit de echipă, faci parte dintr-o echipă şi este deosebit. De fiecare dată când am fost sănătoasă, am venit cu inima deschisă. dacă voi intra eu în teren, sunt pregătită, le ştiu pe toate adversarele, am jucat cu toate. Am capacitatea să mă pot adapta", a spus Cîrstea.

Irina Begu este într-o postură diferită, faţă de ultima întâlnire, cea cu Canada, când a fost numărul 1 român. Dar şi din postura de a treia jucătoare cel mai bine clasată din echipă este pregătită să evolueze.

"Data trecută a fost diferit, am fost numărul 1 în echipă şi am jucat două meciuri. De data aceasta sunt numărul 3 în echipă şi domnul Segărceanu va decide cine va intra, însă dacă va fi să fiu, îmi voi face treaba ca de fiecare dată şi voi încerca să-mi câştig meciurile", a afirmat Begu.

Mihaela Buzărnescu revine după şase ani în echipa de FedCup şi speră să aibă o prezenţă constantă în această compeiţie: "Îmi pare rău că nu am putut juca data trecută şi îmi doresc să pot juca şi în următoarele întâlniri. Pentru mine, sper să fie o continuitate a anului trecut, iar faptul că nu m-am mai accidentat şi am fost sănătoasă mi-a dat încredere şi m-a ajutat să joc bine. Bineînţeles că sunt meciuri mult mai grele la acest nivel şi sper să pot face faţă şi să rămân cât mai mutl la acest nivel."

Întâlnirea dintre România şi Elveţia, meci din play-off-ul Grupei Mondiale a Cupei Federaţiei, are loc în perioada 21-22 aprilie 2018, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Partida se desfăşoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri: primele două meciuri de simplu în ziua de sâmbătă (21 aprilie), urmând ca duminică (22 aprilie) să se dispute celelalte două meciuri de simplu şi meciul de dublu.

Echipa care câştigă această întâlnire va juca din sezonul viitor în prima Grupă Mondială a FedCup by BNP Paribas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.