Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeicul Al Thani şi miliardarul Jim Ratcliffe rămân în cursa pentru cumpărarea clubului Manchester United

Daily Mail
manchester united fans

Şeicul Jassim Bin Hamad Al Thani, fiul emirului Qatarului, şi miliardarul britanic Jim Ratcliffe au depus miercuri a doua lor ofertă pentru cumpărarea clubului englez de fotbal Manchester United, într-un proces de vânzare care rămâne incert, scrie AFP, potrivit Agerpres.

"Putem conforma că oferta noastră a fost depusă", a indicat o sursă apropiată de şeicul Al Thani, preşedintele Qatar Islamic Bank (QIB), fără să ofere detalii.

"Şeicul Jassim rămâne pe deplin implicat şi încrezător în oferta sa. Credem că aceasta este cea mai bună ofertă pentru club, suporteri şi comunitatea locală", a adăugat sursa respectivă.

Presa engleză mai relatează că Jim Ratcliffe, proprietarul grupului petrochimic Ineos şi al mai multor cluburi de fotbal, inclusiv OGC Nice din Franţa, a participat şi el la cea de-a doua rundă de licitaţie.

Însă, potrivit canalului de televiziune Sky Sports, termenul limită de la ora locală 21:00 pentru finalizarea ofertelor a fost amânat de banca de investiţii Raine, care se ocupă de procesul de vânzare, lăsând loc pentru modificări ulterioare.

Prima licitaţie, la jumătatea lunii februarie, a fost puţin dezamăgitoare pentru proprietarii lui United, membrii familiei americane Glazer, care sperau la aproape şapte miliarde de euro, în timp ce primele evaluări au fost mai aproape de cinci miliarde.

Tot conform presei engleze, ofertele au ajuns de această dată la nivelul de cinci miliarde de lire sterline (5,7 miliarde de euro), sau chiar au depăşit uşor această sumă, după ce principalii candidaţi au venit să viziteze facilităţile clubului şi să se întâlnească cu conducerea acestuia, la sfârşitul săptămânii trecute.

Această sumă constituie un record mondial pentru un club sportiv colectiv, dar rămâne sub ceea ce speră proprietarii americani şi, prin urmare, incertitudinea privind continuarea procesului rămâne totală.

"Următorii paşi vor depinde de vânzător, nu ne aşteptăm la un răspuns imediat", a declarat pentru AFP sursa familiarizată cu acest dosar.

Pe lângă cei doi candidaţi principali identificaţi, erau aşteptate şi alte oferte publice, postul de televiziune Sky Sports menţionând chiar între cinci şi opt oferte, în total, pentru cumpărarea clubului Manchester United.

Unele fonduri de investiţii, cum ar fi Elliott Investment Management, fostul proprietar al clubului italian AC Milan, s-au poziţionat pentru a ajuta la finanţarea totală sau parţială a unei vânzări care nu este sigură.

Membrii familiei Glazer, cel puţin Joel şi Avram, copreşedinţii clubului Manchester United, nu au exclus niciodată posibilitatea de a rămâne pe loc, în ciuda impopularităţii lor foarte puternice.

Dacă găsesc un partener financiar care să scoată din club alţi membri ai familiei, să investească masiv în infrastructură sau chiar să reducă sau să anuleze datoria clubului de 580 de milioane de euro, ar putea foarte bine să respingă ofertele insuficiente.

Marţi, într-un interviu acordat publicaţiei Wall Street Journal, Jim Ratcliffe a spus că "ceea ce nu ar trebui să faci este să plăteşti preţuri stupide pentru lucruri, deoarece atunci vei regreta ulterior".

Starea de sănătate sportivă bună a clubului Manchester United în acest sezon - locul al treilea în Premier League, câştigător al Cupei Ligii engleze, calificat în semifinalele Cupei Angliei şi în sferturile de finală ale Europa League - joacă în sfârşit în favoarea sa, iar în acest joc de poker, actualii săi proprietari au o mână foarte bună, conchide AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.