Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Seism cu magnitudinea 5,6 în Islanda - Parlamentul de la Reykjavik și-a întrerupt lucrările

Shutterstock
cutremur seism

Un seism cu magnitudinea 5,6 s-a produs marţi în sud-vestul Islandei, a anunţat Institutul Meteorologic Islandez pe site-ul său, relatează Reuters şi AFP potrivit Agerpres.

Capitala Reykjavik şi mai multe regiuni din ţară au fost zguduite de seism, care nu a provocat daune materiale sau victime, însă a întrerupt pentru scurt timp o sesiune parlamentară.

Cutremurul s-a produs la 13:43 ora locală (13:43 GMT), primele măsurători indicând o magnitudine de 5,5, care a fost ulterior revizuită la 5,6, a precizat biroul, adăugând că seismul a fost urmat de numeroase replici.

Citește și: DNA, lovitură cruntă pentru fostul ministru al sănătăţii. Suspiciuni de săvârşire a unor fapte de corupţie, în contextul comercializării de bunuri de uz medical

În plină sesiune parlamentară, deputaţii au rămas încremeniţi în momentul producerii seismului, potrivit imaginilor transmise în direct de televiziunea islandeză, iar lucrările au fost suspendate timp de un sfert de oră.

La Reykjavik, cutremurul a zguduit clădirile cu un vuiet puternic, a relatat un corespondent AFP.

Potrivit Institutului Meteorologic Islandez, epicentrul a fost localizat la circa 20 de kilometri de capitală, în apropierea zonei geotermale Seltun. Situată în peninsula Reykjanes, ea a fost zguduită de numeroase cutremure din ianuarie.

"Nu au fost raportate persoane rănite sau daune materiale", a declarat protecţia civilă într-un comunicat, precizând că vor avea loc inspecţii pentru a verifica potenţialele consecinţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.