Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Selecționerul Lynn Howells speră ca România să evolueze în Grupa A la Cupa Mondială 2019

agerpres
rugby Romania Namibia

Selecționerul României, Lynn Howells, speră ca Stejarii să evolueze în Grupa A la Cupa Mondială de rugby din 2019, din care mai fac parte reprezentativele Irlandei, Scoției, Japoniei (gazda competiției) și o echipă venită din recalificări, conform tragerii la sorți care a avut loc miercuri la Kyoto.

''Obiectivul nostru este de a ne califica din postura de Europa 1, acesta a fost gândul cu care am pornit la drum în această ediție a Rugby Europe Championship. Grupa A, în care avem șanse mari să ajungem, este o grupă bună, care ne dă posibilitatea să obținem rezultate promițătoare, acele două victorii care ne pot asigura calificarea directă la ediția din 2023. Este greu de spus în acest moment care dintre adversarii pe care ii vom întâlni sunt mai accesibili, însă până în 2019 mai este mult de construit'', a afirmat tehnicianul galez, conform Agerpres.

Citește și: Imagini nemaiîntâlnire în fotbal: Tușierul a fost eliminat de central - VIDEO

''Cred că șansele vor fi egale, pentru că într-o astfel de competiție este extrem de importantă ordinea meciurilor, cât vom avea de călătorit între partide și, mai ales, cât de repede se vor recupera jucătorii. De asemenea, turneul pe care îl vom efectua în iunie în Japonia, unde vom întâlni pe una dintre posibilele adversare la Cupa Mondială, este extrem de bine venit. Este important ca jucătorii să ia contact cu civilizația niponă, să se adapteze cât mai bine la ce vor găsi acolo, să iasă din starea de confort dată de meciurile jucate acasă. In plus, vom avea astfel contact și cu publicul japonez, cu atmosfera care va fi la meciurile de la Cupa Mondială'', a precizat Lynn Howells, într-un comunicat dat publicității de Federația Română de Rugby.

Naționala țării noastre își poate asigura prezența Mondialul nipon în urma evoluțiilor din Rugby Europe Championship, turneu care o poate propulsa direct la competiția din "Țara Soarelui Răsare", calificarea urmând să se decidă în urma rezultatelor cumulate tur-retur în sezoanele 2016-2017 și 2017-2018.

România ocupă în acest moment primul loc în Rugby Europe Championship și, dacă își va păstra postura de lider sau se va clasa pe locul secund, după Georgia (deja calificată), va avea asigurat locul în Grupa A de la CM 2019.

Stejarii vor mai avea însă alte două posibilități de calificare la CM 2019: dacă se clasează după echipa calificată direct și se impune în barajul cu ocupanta locului 3 în Pacific Tri-Nations (Fiji, Samoa și Tonga) sau dacă se impun în turneul de recalificare, la care vor mai participa o echipa din America, una din Africa și una din Asia/Oceania. În ultimul caz, însă, România ar fi repartizată în Grupa B, alături de actuala campioană a lumii, Noua Zeelandă, și de Africa de Sud, medaliata cu bronz de la ediția precedentă a Cupei Mondiale.

Alături de cele două super-puteri ale sportului cu balonul oval din emisfera sudică, din Grupa B a competiției va mai face parte naționala Italiei și o reprezentată a Africii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.