Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Selecţionata Fiji a rămas fără selecţioner cu şapte luni înaintea Cupei Mondiale 2023

quinzemondial.com
rugby
Cotter, 61 ani, a preluat XV-le fijian în 2020, după ce antrenase cluburile franceze Clermont şi Montpellier. El a pregătit şi XV-le Scoţiei (2014-2017), cu care a ajuns în sferturile Cupei Mondiale 2015.

Tevita Tuiloa, director general interimar al Federaţiei fijiene de rugby, nu a dezvăluit dacă viitorul selecţioner va fi un străin sau un autohton, dar un înlocuitor al lui Cotter va fi găsit până la finele lunii februarie.

''Fiji Rugby a fost binecuvântat să-l aibă la bord pe Vern Cotter, dar decizia (de a demisiona) a venit direct de la el din motive personale. Timpul este împotriva noastră pentru a găsi un antrenor care să-i ducă pe 'fijienii zburători' la următorul nivel (la Cupa Mondială), dar suntem încrezători că avem jucători de valoare'', a declarat Tuiloa într-o conferinţă de presă în capitala Suva.

La CM 2023 din Franţa (8 septembrie-28 octombrie), Fiji va face parte din Grupa C, alături de Australia, Ţara Galilor, două echipe care şi-au schimbat de asemenea antrenorii recent, Georgia şi Portugalia.

Cea mai bună performanţă a fijienilor la Cupa Mondială s-a înregistrat la ediţia din 2007, disputată tot în Franţa, când au ajuns până în sferturile de finală, fază în care au fost eliminaţi de Africa de Sud (20-37), viitoarea campioană mondială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.