Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Selecţionerul Argentinei, după victoria cu Mexicul: 'Este greu să-i faci pe oameni să înţeleagă că şi mâine răsare soarele'

Up.com
Lionel Messi

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Argentinei, Lionel Scaloni, a declarat sâmbătă seara, după victoria echipei sale în faţa Mexicului (2-0), la CM 2022 din Qatar, că este foarte bucuros de succes, dar indiferent dacă pierzi sau câştigi un meci trebuie să-ţi păstrezi o atitudine echilibrată, scrie EFE.

"Ar trebui să avem mai mult echilibru. Este un meci de fotbal. Eu nu împărtăşesc senzaţia că joci ceva mai mult decât un meci de fotbal. Am un sentiment de uşurare după această victorie, dar indiferent de rezultat, de aşteptări, trebuie să-ţi păstrezi echilibrul. Este greu să-i faci pe oameni să înţeleagă că şi mâine răsare soarele. Sigur, acum sunt bucuros, dar de mâine o luăm de la capăt, trebuie să pregătim viitoarea confruntare. Bucuria durează foarte puţin. Trebuie să te poziţionezi pe linia de mijloc şi când pierzi şi când câştigi. Ştiam că meciul cu Mexic va fi foarte greu pentru că ei au ales un sistem diferit de cel pe care îl au cu alte ocazii. Am fost mai buni la duelurile 1 la 1, iar echipa a decis rezultatul final", a spus Scaloni.

Despre Messi, acesta a arătat că "trebuie să se bucure de Cupa Mondială". "Chiar şi fanii mexicani se bucurau de câte ori Messi era la balon", a menţionat Scaloni.

La rândul său, căpitanul Argentinei, Leo Messi, a spus: "De azi, după acest succes, a început o altă Cupă Mondială pentru noi. Au fost mulţi factori în spatele înfrângerii cu Arabia Saudită, cum ar fi jucători care evoluează pentru prima dată la o Cupă Mondială şi programul încărcat pe care l-am avut. Acestea nu sunt scuze, dar ştiam că trebuie să câştigăm astăzi. A trebuit să jucăm aşa cum ştim noi şi cum o facem de obicei pentru că Mexic a evoluat bine şi are un antrenor foarte experimentat. Ne-am liniştit mult mai mult în repriza secundă şi am reuşit ceea ce ne-am propus. De acum, fiecare meci va fi ca o finală, nu mai avem voie să facem greşeli, trebuie să câştigăm".

Selecţionata Argentinei rămâne în cursă pentru optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Mexicului cu scorul de 2-0 (0-0), sâmbătă seara, pe Lusail Stadium din Al Daayen, în Grupa C.

Argentina, temătoare după catastrofa din meciul cu Arabia Saudită (1-2), a reuşit, graţie geniului lui Lionel Messi, să câştige acest meci vital, prin golurile înscrise de căpitanul său (64) şi de Enzo Fernandez (87).

Campioana Americii de Sud păstrează şanse de a trece de grupă, însă situaţia în grupă este una complicată, toate cele patru echipe având şanse de a merge mai departe.

Argentina are acum 17 victorii şi 14 egaluri cu Mexicul, care s-a impus doar de cinci ori (ultima oară în 2004).

Cele două echipe calificate din această grupă se vor decide miercuri 30 noiembrie, când se vor juca ultimele partide, Polonia - Argentina (Stadium 974 - Doha, 21:00) şi Arabia Saudită - Mexic (Lusail Stadium - Al Daayen, 21:00).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.