Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Selecţionerul Cosmin Contra susține că visul său este să conducă naţionala la un turneu final: 'Voi face tot ce depinde de mine, voi munci cât pot'

www.prosport.ro
Cosmin Contra

Selecţionerul Cosmin Contra spune că visul său este să conducă naţionala de fotbal a României la un turneu final şi că 2019 este un an foarte important în cariera sa, informează News.ro.

“Începem fiecare an competiţional cu multă speranţă în realizarea obiectivului pe care îl avem şi muncim din greu să ne îndeplinim acest obiectiv. Vrem ca până în martie să fim cât mai bine pregătiţi şi să începem cu dreptul la aceste preliminarii. Este un an important pentru fotbalul românesc, sperăm ca atât noi cât şi naţionala de tineret să avem rezultatele pe care suporterii naţionalei le aşteaptă şi sper să nu îi dezamăgim. Eu întotdeauna am avut obiective la echipele la care am fost, dar e clar că responsabilitatea e mult mai mare acum şi că este un an foarte important în cariera lui Cosmin Contra. Mi-aş dori din toată inima să pot califica echipa la Campionatul European şi voi face tot ce depinde de mine, voi munci cât pot eu de mult, ca acest obiectiv să se îndeplinească. Sper să am şi puţin noroc în aceste preliminarii şi la sfârşitul acestui an să mi se îndeplinească unul dintre visurile pe care l-am avut atunci că m-am apucat de antrenorat, acela de a fi pe banca naţională a la un turneu final”, a declarat Cosmin Contra într-un interviu pentru Frftv.

Contra afirmă că este posibil să convoace jucători în premieră la meciurile din cadrul preliminariilor Campionatului European: “E posibil să apară jucători noi la viitoarele convocări, avem în vedere doi-trei jucători care au nu au mai fost în circuitul echipei naţionale şi care joacă bine la echipelor de club. Îi vom mai urmări pe viu şi vom lua decizia la ora jocurilor. Sunt şi din străinătate şi din campionatul intern”.

Antrenorul echipei naţionale care a evoluat ca fotbalist foarte mult timp în Spania spune că a vorbit cu mulţi amici iar ibericii nu simt că România ar fi un adversar venit din urna a patra valorică.

“Spaniolii e clar că se simt favoriţi, dar în acelaşi timp au şi un respect faţă de echipa României pentru că în istoria meciurilor noastre, spanioli au avut mereu dificultăţi în a câştiga împotriva noastră. Din ce am discutat cu ei nu au simţit că a fost vorba de un adversar din grupa a patra valorică. E clar că Spania rămâne favorită dar istoria arată că în confruntările directe Spania nu a fost o echipă care să domine foarte clar România sau să ne bată la o diferenţă foarte mare astfel încât să ne speriem. Eu cred că trebuie să avem respect faţă de orice echipă din această grupă dar cred că în teren suntem 11 contra 11 şi avem şansele noastre împotriva Spaniei”, a mai spus selecţionerul.

Citește și: Ministerul Tineretului şi Sportului a încheiat contractul colectiv de muncă alături de Sindicatul Naţional Sport şi Tineret. Ce prevede documentul

Naţionala României va întâlni Spania, Suedia, Norvegia, Insulele Feroe şi Malta, în preliminariile Campionatului European din 2020. Tricolorii vor debuta în preliminarii în deplasare, în Suedia, la 23 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.