Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Selecţionerul Elveţiei le cere fanilor să nu aibă mari așteptări de la EURO 2020

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam trofeu Euro 2020

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Elveţiei, Vladimir Petkovic, a vorbit joi despre aşteptările ''nerealiste'' pe care publicul le-ar avea de la prima reprezentativă la turneul final al EURO 2020 (11 iunie - 11 iulie), arătând că jucătorii săi trebuie să fie întâi de toate foarte atenţi la meciurile din grupă, scrie Reuters.

''Când vine vorba despre noi, toată lumea vorbeşte deja de o calificare în sferturi. Mi se pare ceva arogant, o lipsă de respect faţă de adversarii noştri din grupă şi faţă de posibilul adversar din optimi. Mai întâi trebuie să jucăm, apoi să vorbim. Este posibil ca Spania, Franţa, Germania sau alte naţiuni majore ale fotbalului european să vadă lucrurile astfel, dar nu noi'', a spus selecţionerul Petkovic, în vârstă de 57 de ani, scrie agerpres.ro.

Declaraţia selecţionerului a fost făcută în contextul în care căpitanul naţionalei Elveţiei, Granit Xhaka, a afirmat în repetate rânduri că echipa are şanse de a ajunge până în semifinalele unei competiţii importante, cum ar fi EURO sau Cupa Mondială.

''Interpretaţi în felul acesta: Granit Xhaka este optimist, şi eu sunt. Dar sunt, în acelaşi timp, şi realist. Ne antrenăm din greu şi sigur că vrem să ajungem cât mai departe la EURO 2020, însă va trebui să o luăm meci cu meci. Nu putem să ne gândim deja la optimi, sferturi sau semifinale. Primul meci îl avem pe 12 iunie cu Ţara Galilor. Da, vrem să dominăm, vrem să câştigăm fiecare joc, vrem să aplicăm stilul nostru de joc. Am arătat că o putem face şi vrem să o demonstrăm împotriva unor adversari puternici'', a spus Petkovic.

Elveţia urmează să înfrunte echipa Statelor Unite într-un meci amical programat pe 30 mai, iar apoi va întâlni Liechtensteinul, patru zile mai târziu, dar până atunci Petkovic va anunţa lotul final de 26 de jucători, data limită fixată de UEFA fiind 1 iunie.

La EURO 2020, selecţionata Ţării Cantoanelor a fost repartizată în Grupa A, alături de Italia, Ţara Galilor şi Turcia, meciurile urmând să se dispute la Baku şi Roma.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.