Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semn de împăcare: Rămășițele soldaților americani morți în Războiul Coreean vor fi restituite Statelor Unite ale Americii

sua coreea de nord

Autoritățile din Statele Unite au anunțat că rămășițele a 55 de soldați americani uciși în timpul Războiului Coreean vor fi restituite de către Coreea de Nord în aproximativ două săptămâni, relatează The Washington Post, informează Mediafax.

Este pentru prima dată în ultimii 13 ani când oficialii din Coreea de Nord restituie rămășițele soldaților americani.

Rămășițele a sute de soldați au fost restituite în perioada anilor 1990, dar procesul a fost întrerupt în anul 2005 de către fostul președinte american George W. Bush, în contextul tensiunilor diplomatice dintre cele două țări.

Mai mulți oficiali americani și nord-coreeni s-au întâlnit duminică pentru a discuta detaliile repatrierii, prima întâlnire de acest gen din ultimii nouă ani.

Vezi și: Purtătorul de cuvânt al guvernului britanic consideră că summitul de la Helsinki nu subminează alianţa transatlantică

De asemenea, cele două țări au decis să reînceapă căutările rămășițele altor americani pe teritoriul Peninsulei Coreene.

O delegație a Statelor Unite va călători în Coreea de Nord pentru a prelua rămășițele. În data de 27 iulie, aceștia se vor întoarce în Statele Unite sau vor merge în Coreea de Sud.

Ziua de 27 iulie marchează a 65-a aniversare a semnării armistițiului de încetare a Războiului Coreean, fiind o dată importantă pentru relația dintre SUA și Coreea de Nord.

Conform datelor oferite de Armata Americană, rămășițele a peste 7.700 de soldați sunt încă dispărute în urma conflictului din 1950-1953.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.