Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnal de alarmă de la ONU: Traficul de persoane în Libia creşte într-un ritm rapid

FOX2now.com
libia

Reţele de traficanţi de persoane în Libia se extind rapid şi devin din ce în ce mai profesioniste, a anunţat luni Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), într-un raportul referitor la statul nord-african care este principala poartă de intrare pentru migranţii africani ce încearcă să ajungă în Europa, relatează DPA. Migrantul tipic care călătoreşte în Libia este de obicei bărbat, tânăr şi necăsătorit, are un nivel scăzut de educaţie şi migrează din motive economice, potrivit studiului care se bazează pe interviuri cu migranţi, refugiaţi, angajaţi ai unor organizaţii umanitare şi autorităţi.

Totuşi, cercetarea efectuată indică faptul că aproximativ jumătate dintre persoanele care sosesc în Libia iniţial nu doresc să ajungă în Europa, ci să rămână în această ţară nord-africană pentru a munci. 'Totuşi, lipsa de stabilitate, de securitate şi a statului de drept, criza economică şi abuzul şi exploatarea pe scară largă îi determină pe unii dintre aceştia să încerce să ajungă în Europa', menţionează UNHCR.

În Libia, mulţi dintre migranţii africani cad victimă extorcărilor, jafurilor, muncii forţate sau exploatării sexuale comise de traficanţi de fiinţe umane. Prăbuşirea sistemului de justiţie din Libia a permis ca diferite grupări armate, bande criminale şi persoane fizice să fie implicate în aceste infracţiuni. 'Industria contrabandei se afla în prezent în expansiune rapidă în Libia', se arată în studiul efectuat pentru UNHCR de către compania franceză de cercetare Altai Consulting şi think tank-ul elveţian Impact, conform Agerpres.

Aproape 83.000 din 97.000 de migranţi care au ajuns în Europa în acest an au navigat pe Marea Mediterană din Africa de Nord până în Italia, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.