Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnal de alarma. Frontierele Schengen au cazut!

schengen

Şefa guvernului norvegian, Erna Solberg, a deplâns sâmbătă faptul că frontierele externe ale spaţiului Schengen au căzut şi a făcut apel la un mai bun control al acestor graniţe pentru a stăvili imigraţia ilegală, transmite France Presse.

Conservatoarea Erna Solberg, care guvernează alături de Partidul Progresului, formaţiune ostilă imigranţilor, a făcut aceste declaraţii într-o conferinţă de presă comună cu premierii altor ţări nordice, la reşedinţa şefului executivului danez din Copenhaga.

"Provocarea pentru regiunea nordică nu este internă, ci constă în faptul că frontierele externe ale Schengen au căzut. Acum, trebuie să ne asigurăm că aceste frontiere externe funcţionează", a spus ea.

Norvegia, ţară care nu este membră a Uniunii Europene, face parte din spaţiul Schengen şi controlează una dintre frontierele externe ale UE, cea cu Rusia, prin care au pătruns în acest an peste 250 de refugiaţi sirieni.

La rândul său, premierul suedez, social-democratul Stefan Löfven, a apreciat că "toţi cei care au dreptul la azil îl vor obţine. Cei care nu au acest drept, vor fi returnaţi".

Gazda evenimentului, premierul danez Lars Lokke Rasmussen, liberal, s-a declarat de acord cu această ultimă propunere. "Cei care nu au nevoie de protecţie trebuie trimişi înapoi cât mai repede cu putinţă", a spus el.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.