Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnal de alarmă în Capitală: aproape 20 de elevi diagnosticați cu enteroviroză

gripa

Aproape 20 de elevi ai Școlii 27 din Capitală sunt suspecți de enteroviroză, iar echipa Direcției de Sănătate Publică efectuează cercetări la unitatea școlară, fiind așteptate și rezultatele analizelor elevilor.

Citește și: Dan Barna, solicitare de urgență pentru Klaus Iohannis, după respingerea Rovanei Plumb

Reprezentanții Inspectoratului Școlar București au precizat că între 16 și 20 de elevi de la Școala 27 din Sectorul 2 al Capitalei sunt suspecți de enteroviroză, informează Mediafax.

Direcția de Sănătate Publică se află în școală pentru verificări și, de asemenea, sunt așteptate rezultatele analizelor elevilor.

Enterovirusurile sunt niște mici virusuri compuși din acid ribonucleic (ARN) și proteine, incluzând poliovirusurile, virusurile cocksackie și virusurile ECHO. Există în plus și aproximativ 100 de enterovirusuri non-polio care determină îmbolnăvire la oameni. Poliovirusurile au fost eliminate teoretic din emisfera vestică prin intermediul utilizării vaccinurilor, cele non-polio fiind responsabile pentru banala răceală (rinovirusurile), motiv pentru care enterovirozele constituie cel mai des motiv de consultații pediatrice (doar în SUA sunt înregistrate anual 10-15 milioane de infecții).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.