Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnal de ALARMĂ la nivel european: România, printre cele 7 țări cu o creștere exponențială a mortalității din cauza Covid-19

grafic crestere

Centrul European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor a întocmit un raport în legătură cu evoluţia cazurilor de COVID-19, iar România ocupă un loc în topul celor şapte cele mai afectate ţări. Cadrele medicale au ajuns la epuizare, lucru care afectează lupta împotriva bolii.

Citește și: Pro România, lovitură sub centură pentru USR: mutarea ar putea duce la dizolvarea partidului/ DOCUMENT

România se numără printre cele şapte ţări din UE cu un risc ridicat de mortalitate din cauza COVID-19, conform Centrului European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, informează Mediafax.

Un raport întocmit de aceştia arată că Bulgaria, Cehia, Croaţia, Malta, Spania, Ungaria şi România au înregistrat o creştere exponenţială a numărului de cazuri, multe dintre ele fiind grave.

În raport se meţionează că „în unele regiuni din aceste ţări sistemele de sănătate sunt deja sub presiune, cu o rată ridicată de ocupare a paturilor de spital şi a secţiilor ATI şi cu personal medical în stare avansată de oboseală.”

Raportul ne spune şi că „Numărul cazurilor COVID-19 au crescut constant în UE din august 2020, dar acest lucru nu are acelaşi impact în toate ţările. În mai multe ţări, creşterea observată se corelează cu rate crescute de testare şi transmitere intensă în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.