Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnal de alarmă la nivel european

laurentiu rebega

Europarlamentarul Laurențiu Rebega trage un semnal de alarmă cu privire la întocmirea de liste transnaționale pentru viitoarele alegeri europene. ”Nu vă lăsați păcăliți!”, spune europarlamentarul pe pagina sa de socializare, atunci când e vorba de ”redistribuirea locurilor rămase libere, ca urmare a plecării britanicilor din UE (BREXIT)”, când, din cele 73 de locuri disponibile, ”46 ar putea fi alocate listelor transnaționale, iar restul unei circumscripții europene”.

Rebega explică faptul că, chiar dacă și România ar câștiga un loc în plus, este vorba de angrenarea unor lungi dispute pe marginea unor interese naționale contradictorii. ”Listele transnaționale vor crea, desigur, o confuzie suplimentară, atâta vreme cât vom avea de ales dintr-o înșiruire de germani, portughezi, francezi, polonezi și, pe ici, pe acolo, și câte un român. Lesne de înțeles haosul din mințile românilor, care și așa nu știu mare lucru despre europarlamentarii lor. Din punctul meu de vedere nu e altceva decât o alta încercare nerușinată de rupere a legăturilor naționale, de îndepărtare a reprezentatului ales față de țara sa și de înregimentare și subordonare față de Bruxelles!”, explică europarlamentarul.

El avertizează în final că ”listele transnaționale nu reprezintă decât interesul tactic ale marilor state europene iar visul de unificare europeană prin dizolvarea identității naționale va dinamita Europa!”.

content-image

Parlamentul European nu este responsabil de conținutul acestui articol. Articolul este subvenționat din bugetul 400 al Grupului ENL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.