Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnal de alarmă lansat de PACT: Ce ar pune la cale partidele vechi

PNL

Partidul Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) trage un semnal de alarmă. Partidele vechi ar pregăti ceva foarte periculos pentru democraţie. "Partidul Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) îşi manifestă indignarea faţă de ultima tentativă de distrugere a principiilor de funcţionare democratică a administraţiei publice din România: profesionalismul, competenţa şi integritatea.

Senatorul PNL Andrei Volosevici, trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi trafic de influenţă, a depus un proiect de lege prin care directorii și directorii adjuncți din ministere, instituțiile administrației centrale și locale ar putea fi numiți direct de partide, fără concurs, doar pe baza „încrederii personale” și a „aprecierii” de care se bucură. Cei care ar face numirile sunt miniştrii, primarii, prefecţii şi preşedinţii de Consilii Judeţene, adică funcţii eminamente politice.

Senatorul PNL a explicat astfel proiectul său: „Se dă posibilitatea formațiunilor politice de la guvernare, prin reprezentanții ierarhici, dar și primarilor, să numească transparent în posturi importante, pentru îndeplinirea obiectivelor asumate politic, public, acele persoane pe care le apreciază din punct de vedere moral și profesional”.

Iniţiativa domnului senator Volosevici este o dovadă concretă a modului în care s-a făcut politică în România în ultimii 26 de ani: doar pentru satisfacerea intereselor personale şi de partid. PACT susţine că sursa corupţiei şi a incompetenţei în administraţia publică este intervenţia permanentă a partidelor în actul admnistrativ: organizarea frauduloasă a concursurilor, promovarea pe criterii de servilism faţă de baronii din partide, eliminarea din sistem a funcţionarilor competenţi şi profesionişti pentru că nu reacţionează pozitiv la ordinele de partid. Senatorul PNL consideră însă că politizarea este insuficientă şi că legiferarea acesteia aceasta este soluţia la problemele ţării.

Programul politic al Platformei Acţiunea Civică a Tinerilor propune măsuri diametral opuse faţă de iniţiativa senatorului PNL Andrei Volosevici. PACT solicită respectarea legilor în vigoare pentru organizarea concursurilor de accedere în administraţia publică. Totodată, PACT propune, pe modelul folosit la Bacalaureat, implementarea unui sistem de monitorizare video al concursurilor pentru ocuparea acestor funcţii publice.

Reforma administraţiei publice din România poate fi îngropată prin iniţiative precum cea a senatorului Andrei Volosevici, care ne aduc în situaţia unui stat bananier în care legea este doar o vorbă în vânt. Experienţa ultimilor ani demonstrează că doar consultarea şi implicarea cetăţenilor în procesul decizional pot duce la reforme reale. Iniţiativa senatorului Andrei Volosevici este un atac la adresa statului de drept şi un eşec al partidelor vechi de a înţelege şi răspunde nevoilor reale ale românilor. Domnule Volosevici, sunteţi reprezentantul românilor în Parlament. V-aţi consultat cu cetăţenii care v-au ales senator atunci când aţi depus acest proiect de lege?", se anunţă într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.