Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnal de ALARMĂ privind mediul politic - A devenit din ce în ce mai protecţionist şi imprevizibil, nu numai în România, dar și la nivel internațional

pixabay.com
diverse, politica, manipulare

Daniel Anghel, liderul Departamentului de Consultanţă fiscală PwC România, susține că mediul politic a devenit din ce în ce mai protecţionist şi imprevizibil, atat in România, dar și la nivel internațional.

"Trebuie să recunoaştem că în acest context politic, plin de tensiune, mediul politic nu numai în România, dar şi la nivel internaţional, a devenit din ce în ce mai protecţionist şi imprevizibil. Vedem că impozitarea corectă reprezintă o ştire de primă pagină, iar guvernele din toate statele caută să crească veniturile la bugetul statului. În mediul de afaceri, pe de altă parte, există o serie întreagă de provocări, că vorbim de recalibrarea modelului de business, că vorbim de adaptarea elementelor legate de tehnologie şi la schimbări tehnologice", a spus Daniel Anghel, potrivit Agerpres.

Citeste si Bătaie la un magazin non-stop din București - Un bărbat a ajuns la spital/ Agresorii sunt căutați - VIDEO

"Pe fondul programului BEPS (de combatere a erodării bazelor de impozitare şi a transferului profiturilor - n.r.) şi al nevoii de creştere a veniturilor bugetare, vedem la nivel internaţional din ce în ce mai multe controale fiscale. În ultimii ani aceste controale s-au desfăşurat transfrontalier la câteva grupuri de companii importante din perspectiva unei alocări echitabile a veniturilor fiscale, dar vedem aceleaşi lucruri şi dispute între autorităţile fiscale din alte state membre, tocmai din perspectiva alocării acestor venituri. În astfel de situaţii instrumentul MAP, privind procedura amiabilă, este foarte important", a completat Daniel Anghel.

El a spus că numărul de inspecţii fiscale din România a rămas constant în 2018, raportat la nivelul din 2017.

"Totuşi, din informaţiile aferente trimestrului trei din 2018 cu perioada 2017 vedem că aceste inspecţii fiscale, deşi s-au menţinut la acelaşi nivel, sumele colectate au scăzut cu aproximativ 35%, amenzile cu 50%, iar sesizările penale cu aproximativ 30%. Poate aşa se explică faptul că de la început de an 2019 vorbim de două operaţiuni iniţiate de ANAF şi anume Iceberg şi Tomis", a mai afirmat Daniel Anghel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.