Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnal de ALARMĂ: Scumpiri ÎN LANŢ după creşterea accizei la carburant

scumpiri

O eventuală majorare a accizelor la carburanţi ar provoca reacţii în lanţ, inclusiv o scumpire a laptelui şi a mobilei, a declarat la RFI preşedintele executiv al Partidului Mişcarea Populară (PMP) Valeriu Steriu.

Deputatul PMP se arată îngrijorat de intenţia Guvernului de a creşte accizele la carburanţi: "O privesc cu foarte mare îngrijorare. Am văzut imediat şi reacţia BNR, spunând că ar urma o inflaţie, pe care România a reuşit într-un fel sau altul să o stopeze în ultimii ani. Ca fost preşedinte de patronat în industria alimentară, ştiu că o modificare a carburanţilor duce la modificări în cascadă, pe tot lanţul şi mă refer în primul rând la produsele alimentare".

Citeşte şi: Accident DE PROPORŢII : Trei tiruri s-au ciocnit pe DN 79. Trafic complet BLOCAT - FOTO

Valeriu Steriu spune că vor exista scumpiri în lanţ: "Am văzut intervenţia preşedintelui Senatului, spunând că nu va avea impact, că nu se va simţi. Evident, probabil că la salariul dânsului nu se va simţi, dar vă asigur că la cetăţeanul de rând se simte în buzunar orice leu majorat pe carburanţi. Vă dau un exemplu: ştiu foarte bine calculele din industria laptelui, unde orice majorare cu 10% a carburanţilor ducea la o creştere de până la cinci procente la orice produs lactat. Or aceste aspecte nu se întâlnesc la carburanţi doar pe o industrie, merg în lanţ pe tot. Şi mobila se va scumpi şi orice tip de lucrare. Corelat cu ce s-a întâmplat în ultimele luni, scăparea de sub control a preţului energiei electrice, mi-e teamă că Guvernul nu va genera doar inflaţie, dar va genera o scădere vizibilă a costului populaţiei şi acest lucru vine după nişte promisiuni cu totul diferite în campania electorală, prin care şi-au cucerit dreptul de a asigura puterea".

Ministerul de Finanţe intenţionează să modifice Codul Fiscal şi să majoreze accizele carburanţilor de la 1 septembrie.

Citeşte şi: Cadou FABULOS pentru şeful statului: Klaus Iohannis poate primi DOUĂ CASE la final de mandat .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.