Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnal din partea unui lider european: Parlamentul European susţine cererea Ucrainei de a deveni candidat pentru integrarea în UE

Binda Consulting International
Roberta Metsola

Parlamentul European susţine cu fermitate solicitarea Ucrainei de a primi statutul de candidat pentru integrarea în Uniunea Europeană, a afirmat vineri preşedintele instituţiei, Roberta Metsola, citată de agenţia Reuters, anunță mediafax.

"Parlamentul European susţine ferm demersul Ucrainei de a primi statutul de candidat pentru aderarea la UE", a declarat Roberta Metsola în discursul rostit la Summitul Democraţiei de la Copenhaga.

În contextul războiului cu Rusia, Ucraina a cerut admiterea în procedură rapidă în Uniunea Europeană, dar o astfel de hotărâre necesită unanimitate, iar unele state europene se opun. Instituţiile UE urmează să stabilească dacă Ucraina va primi statut de candidat pentru integrarea europeană.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a propus pe 9 mai, într-un discurs rostit în Parlamentul European, crearea unei "comunităţi politice europene", pentru integrarea unor ţări precum Ucraina, care, în opinia sa, ar avea nevoie de "câteva decenii" pentru a îndeplini criteriile de aderare la UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.