Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnal important pentru aderarea Romaniei la Schengen

schengen

Ministrul Afacerilor Externe al Luxemburgului, Jean Asselborn, a declarat, miercuri, că toate statele Uniunii Europene care au îndeplinit în proporţie de 100% cerinţele tehnice de aderare la Schengen şi au şi voinţă politică ar trebui să aibă posibilitatea de a accede în acest spaţiu.

El a apreciat că, în ceea ce priveşte aderarea la Schengen a României şi Bulgariei, există "un mic blocaj" şi trebuie găsită cheia pentru deblocarea acestei situaţii.

"De patru ani, de când aţi terminat toate pregătirile tehnice, există încă un mic blocaj. Trebuie, după părerea mea, găsită cheia pentru a desface acest blocaj. Ceea ce voi face în calitate de preşedinte al Consiliului va fi să încerc să vorbesc cu germanii şi cu francezii", a spus demnitarul luxemburghez, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Jean Asselborn a arătat că trebuie făcut un efort suplimentar în sensul de a prezenta în faţa Germaniei, Franţei şi Olandei argumentele pentru care România ar trebui să adere la Schengen. Potrivit diplomatului din Luxemburg, dacă după aceste discuţii vor exista ecouri la Berlin, octombrie "ar fi o lună bună pentru a găsi cheia, o soluţie pentru această problemă".

"Cred că toatele statele membre ale Uniunii Europene şi care au pregătit terenul din punct de vedere tehnic în proporţie de 100% şi care au voinţa politică ar trebui să aibă posibilitatea de a intra în Schengen şi asta vom face", a afirmat Asselborn.

La rândul său, ministrul Bogdan Aurescu a afirmat că România contează pe sprijinul preşedinţiei luxemburgheze a Consiliului UE pentru a obţine progrese în dosarul aderării la Spaţiul Schengen.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.