Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnal important: Unde si-a programat primele vizite externe noua sefa a diplomatiei UE

Federica-Mogherini

Noua șefă a diplomației europene, Federica Mogherini, se va duce în acest weekend în Polonia și apoi la Ierusalim și în Gaza, unde speră "să revigoreze procesul de pace", a anunțat luni o purtătoare de cuvânt.

Un alt semn al "priorităților" Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, care a intrat în funcție sâmbătă în același timp cu restul noii Comisii Europene, va fi întâlnirea de marți cu noul secretar general al NATO Jens Stoltenberg, notează AFP.

Alianța atlantică s-a numărat printre cei mai critici în Occident asupra rolului jucat de Rusia în criza ucraineană, acuzând-o în mod repetat că a trimis soldați puternic înarmați să lupte alături de separatiștii proruși în estul țării, ceea ce Moscova neagă.

Prima vizită oficială a dnei Mogherini într-o țară membră a UE va fi joi în Polonia, care împreună cu țările baltice este îngrijorată de atitudinea Rusiei față de vecinii săi.

Italianca se va duce apoi la Tel Aviv, la Ierusalim, în Gaza și la Ramallah între vineri și duminică, pentru "a sublinia prioritatea pe care UE o acordă acestei regiuni și dorința de a juca un rol de stabilizare, de reconstrucție și a revigora procesul de pace", a declarat purtătoarea sa de cuvânt.

"Procesul de pace în Orientul Mijlociu este un subiect-cheie pentru UE", a subliniat ea. "Ceea ce se întâmplă, mai ales în Gaza și tensiunile din Ierusalim, sunt de importanță pentru întreaga regiune".

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.