Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnal interesant: PSD câștigă în fața PNL, în localitățile unde s-a organizat turul II de scrutin

AEP
alegeri parlamentare

Candidatul PSD la Primăria Orţişoara (Timiş), Aleodor Sobolu, care este şi primar în funcţie, a câştigat alegerile locale în turul al doilea de scrutin şi obţine, astfel, un nou mandat. Rezultatele parţiale arată că diferenţa dintre el şi contracandidatul său este de mai puţin de 50 de voturi.

Citește și: BUBUIE rata infectărilor cu noul coronavirus în Capitală: 2,52 este rata la 1000 de locuitori

Candidatul PSD, Aleodor Sobolu, şi candidatul PMP, Lucian Ivănescu, obţineau în 27 septembrie acelaşi număr de voturi, respectiv 604.

Astfel, duminică au fost organizate din nou alegeri în comuna Orţişoara, iar social democratul Aleodor Sobolu a reusit să îl învingă pe contracandidatul său, la o diferenţă de mai puţin de 50 de voturi, în cel de-al doilea tur de scrutin.

Primarul în funcţie al comunei Rebra din Bistriţa-Năsăud, Ştefan Danci, a fost ales pentru al cincilea mandat de edil, în turul al doilea de scrutin, după ce la primul tur, din 27 septembrie, a obţinut un număr egal de voturi cu cel obţinut de liberalul Daniel Năstuţă. Zeci de susţinători ai edilului au ieşit în stradă pentru a sărbători victoria, imaginile postate pe reţelele sociale arătând că aceştia ignoră regulile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

În comuna Rebra, candidatul Alianţei pentru Rebra PSD-ALDE-Pro România, primarul în funcţie Ştefan Danci, a fost reales, după ce la scrutinul din 27 septembrie a primit 423 de voturi, număr egal cu cele obţinute de candidatul liberal Daniel Năstuţă.

PNL a câştigat Primăria comunei Balaci, din judeţul Teleorman, în urma celui de-al doilea tur de scrutin, organizat duminică. Liberalul Ilie Calotă a câştigat alegerile în ambele secţii de votare deschise în comuna cu mai puţin de 2.000 de votanţi, arată rezultatele parţiale.

Potrivit rezultatelor parţiale publicate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente (AEP), la una dintre secţiile de votare din Balaci, Teleorman, candidatul liberal Ilie Calotă a obţinut 75,27% din voturi. La a doua secţie de votare din localitate, reprezentantul PNL a obţinut 55,9% din voturi.

La primul tur de scrutin, în care au fost înscrişi cinci candidaţi pentru Primăria comunei Balaci, candidatul PNL Calotă Ilie şi cel al PSD, Tronaru Costel Ovidiu (PSD), au obţinut exact acelaşi procent din voturi – 36,23%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.