Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnarea convenţiilor pentru noul program guvernamental IMM Invest Plus, marţi, la ora 12:00

www.plandeafaceri.ro
IMM

Semnarea convenţiilor pentru noul program guvernamental IMM Invest Plus va avea loc marţi, la ora 12:00, la Palatul Victoria, în prezenţa premierului Nicolae Ciucă şi a ministrului Finanţelor, Adrian Câciu, potrivit Agerpres.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), alături de Fondul Român de Contragarantare şi de Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) au fost mandatate de către Ministerul Finanţelor pentru a implementa Schema de ajutor de stat IMM Invest Plus.

La eveniment vor mai participa Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Jianu, preşedintele CA FNGCIMM, Alina Toma, preşedinte director general al FGCR, Dumitru Nancu, directorul general FNGCIMM, Alin Văleanu, preşedintele Directoratului Fondului Român de Contragarantare precum şi reprezentanţi ai celor 26 instituţii financiare din România cu care cele trei fonduri au relaţii de colaborare pentru facilitarea accesului la finanţare a mediului de afaceri din România.

Schema de ajutor de stat IMM Invest Plus, aprobată prin Decizia Comisiei Europene din 9 septembrie, reprezintă cel mai mare sprijin financiar aprobat la nivel european care are ca principal obiectiv susţinerea IMM-urilor, conform FNGCIMM.

Guvernul alocă prin IMM Invest Plus sprijin financiar de 4 miliarde euro pentru susţinerea întreprinderilor mici şi mijlocii din România.

Schema de ajutor de stat va facilita accesul la finanţare pentru diferite categorii de beneficiari, care vor putea accesa credite cu garanţii de stat, cu dobânzi subvenţionate pe o perioadă de până la 12 luni şi cu costuri aferente comisionului de risc şi a comisionului de administrare, subvenţionate din bugetul Ministerului Finanţelor, pe toată durata de valabilitate a garanţiei acordate.

Valoarea maximă a unei finanţări poate ajunge la 10 milioane lei pentru proiectele de investiţii şi până la 5 milioane pentru capital de lucru, iar garanţia de stat poate acoperi până la 90% din valoarea împrumutului. Durata maximă a finanţărilor va fi de 72 de luni pentru creditele de investiţii şi de 36 luni pentru creditele/liniile de credit pentru capital de lucru.A

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.