Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnarea Memorandumului de Înțelegere între MRP și instituția Comisarului Prezidențial al Republicii Cipru

MRP
Natalia Intotero

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a semnat vineri, 14 decembrie a.c., un Memorandum de Înțelegere cu instituția Comisarului Prezidențial al Republicii Cipru, cu privire la cooperarea în domeniul diasporei.

Partea cipriotă a fost reprezentată de Comisarul prezidențial Photis Photiu. La întâlnire a participat și Excelența Sa domnul Dimitris Hatziargyrou, ambasadorul Republicii Cipru în România.

Memorandumul va consolida, în cadrul relațiilor bilaterale româno-cipriote, facilitarea schimbului de experiență și de bune practici pentru programele destinate persoanelor care aparțin comunităților românești și cirpiote din afara granițelor României și ale Ciprului, precum și păstrarea identității etnice, culturale și lingvistice.

Citește și: ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ: Cod PORTOCALIU de ninsori

Ministrul Natalia-Elena Intotero și oaspetele cipriot au avut un schimb de opinii cu privire la proiectele pe care autoritățile din cele două state le au în derulare în sprijinul cetățenilor lor ce trăiesc peste hotare. Cei doi demnitari au apreciat unele abordări comune ale problematicilor privind diaspora și au evocat posibilitatea dezvoltării unor parteneriate între românii și ciprioții aflați în străinătate.

Comisarul prezidențial Photis Photiu i-a adresat ministrului Intotero invitația de a vizita Republica Cipru, în cursul anului următor. La rândul său, ministrul l-a invitat pe oficialul cipriot să ia parte la reuniunea la nivel ministerial în domeniul politicilor dedicate diasporei, pe care MRP îl va organiza la București în martie 2019, în marja deținerii de către România a Președinției Consiliul Uniunii Europene.

România și Cipru sunt parteneri strategici, iar memorandumul semnat astăzi reconfirmă relațiile bilaterale bune existente între cele două state. În Cipru există o comunitate românească estimată la aproximativ 30.000 de persoane, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.