Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semne clare că urmează o recesiune economică severă. Goldman Sachs le recomandă clienților să cumpere aur

aur lingou

Goldman Sachs, una dintre cele mai mari companii de holding bancar din lume, le-a spus clienţilor că, în acest moment, aurul a devenit „o monedă de ultim resort”, scrie Ziarul Financiar citat de mediafax.

Vezi și: Situație gravă în Italia în zonele cu munca la negru. Autoritățile fac presiuni asupra comercianților să lase clienții să plece fără să plătească

Luni, aurul a înregistrat o creştere de peste 4%, după ce Rezerva Federală a Statelor Unite a anunţat că va cumpăra cantităţi nelimitate de obligaţiuni guvernamentale, în condiţiile în care dolarul american a continuat să scadă săptămâna trecută.

„Am spus de mult timp că aurul este o monedă de ultim resort, acţionând ca o punte pusă dinspre deprecierile monetare atunci când factorii decizionali amortizează şocurile economice”, a spus Jeffrey Currie, membru în cadrul Goldman Sachs. În plus, aurul este văzut de mulţi investitori drept o modalitate de a te proteja de inflaţie şi de valorile tot mai mici ale monedelor de schimb.

În timp ce ratele dobânzilor au fost ţinute aproape de zero, probabil că guvernele vor folosi politicile fiscale pentru „împinge inflaţia spre ţintele propuse”, a spus Jim Luke, administrator de fonduri în cadrul companiei Schroder Global Fund, citat de Financial Times.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.