Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semne de alarmă pentru femeia de vârstă fertilă

Radu Pop

Durerea abdominală, durerea de spate, disconfortul în timpul urinării și tulburările de tranzit intestinal sunt semne și simptome cu care s-au confruntat cel puțin o dată în viață femeile de vârstă fertilă. De multe ori, astfel de manifestări clinice nu indică afecțiuni grave și pot fi rezolvate cu ușurință. Însă, există și situații în care aceste simptome pot indica o complicație severă, mai ales dacă sunt însoțite și de o sângerare vaginală anormală.

În cazul femeilor tinere, de vârstă fertilă, toate aceste manifestări clinice pot fi provocate de o sarcină extrauterină (sau ectopică). De aceea, este necesar un consult la medicul ginecolog, cât mai repede posibil, pentru stabilirea diagnosticului și urmarea tratamentului necesar, deoarece o sarcină ectopică poate duce la complicații grave.

Sarcina extrauterină apare atunci când embrionul nu se implantează în uter, așa cum este normal, ci în afara acestuia. Cel mai adesea, implantarea are loc în trompele uterine, însă se poate produce și la nivelul ovarelor, colului uterin sau organelor abdominale. Deoarece embrionul nu se poate dezvolta normal în afara uterului, poate genera complicații severe și poate pune viața femeii în pericol. Mai exact, un embrion implantat în trompele uterine va duce la ruperea acestora, provocând o hemoragie vaginală puternică, amenințătoare de viață.

De aceea, sarcina extrauterină reprezintă o urgență medicală. Diagnosticul poate fi stabilit de medicul obstetrician, dacă femeia efectuează un consult de specialitate imediat după ce află că este însărcinată, în urma unui test de sarcină. În cazul în care sarcina este ectopică, tratamentul trebuie inițiat imediat.

În funcție de vârsta gestațională, de locul implantării embrionului și de severitatea simptomatologiei, medicul poate recomanda un avort medicamentos, un chiuretaj sau o intervenție chirurgicală de urgență, aceasta fiind necesară în cazul unei rupturi a trompelor uterine, pentru salvarea vieții pacientei.

La SANADOR, pacientele au acces la consultații de specialitate, investigații ginecologice și de monitorizare a sarcinii complete, asigurate de medici foarte bine pregătiți și cu foarte mare experiență, astfel încât sarcina să aibă o evoluție favorabilă, iar fătul să fie adus pe lume sănătos.

În cazul unor complicații, pacientele beneficiază de o abordare integrată, Spitalul Clinic SANADOR fiind cel mai mare spital privat multidisciplinar din țară, care oferă servicii medicale complete, la standarde internaționale. Pentru sarcinile extrauterine, pacientele au acces la tratament specific, în funcție de complexitatea cazului, în condiții de maximă siguranță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.