Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatoare PNL, dezvăluiri din arhiva SIPA: Detalii picante din dosare

SIPA

Senatorul PNL, Iulia Scântei, membră în comisia care a redactat raportul privind arhiva SIPA, a declarat la emisiunea "La ordinea zilei" de la Antena 3, că a constatat mai multe nereguli în perioada în care a fost mandatată să acceseze arhiva, în iunie 2007.

Potrivit Iuliei Scântei, serviciul de informaţii al Ministerului Justiţiei şi-a depăşit atribuţiunile. În perioada în care a verificat arhiva, aceasta a putut constata existenţa unor informaţii din viaţa personală a unor magistraţi, politicieni şi funcţionari din Minister.

Vezi și: ÎCCJ anulează o sentință într-un mega-dosar, din cauza Cameliei Bogdan

"S-au depășit atribuțiile de către fostul serviciu, așa reieșea din ceea ce am găsit noi acolo. Adică erau constatări sau note care priveau nu doar mediul penitenciar, ci și mediul politic, magistrați care erau încă în funcții, fie la Înalta Curte, la CCR sau CSM și date care țineau de viața lor privată", a dezvăluit aceasta.

Senatoarea a oferit şi un exemplu: arhiva SIPA ar conţine inclusiv date despre vacanţele pe care anumiţi magistraţi le-au petrecut alături de persoane pe care le investigau sau pe care le judecau.

Iulia Scântei a arătat, la Antena 3, că, în momentul în care a ajuns în arhiva SIPA a putut constata, împreună cu colegii ei din comisie, ce au lecturat predecesorii lor. "Surpriza a fost că un membru al fostei comisii, angajat al Ministerului Justiției, era vizat în nota respectivă, la pagina la care fusese lăsată deschisă", a spus Iulia Scântei.

Vezi şi: Liviu Dragnea, în război cu jurnaliștii RISE Project: 'Am notificat autoritățile din Brazilia'

„Eu nu am căutat ce îmi trebuia. Mie nu îmi trebuia nimic. Trebuia să constat dacă arhiva poate fi predată, potrivit dispozițiilor. Am aflat că a fost arhivată necorespunzător, că s-au depășit termenele, că serviciile teritoriale au transmis alandala documentele către structura centrală a Administrației Naționale a Penitenciarelor, că nu există o cronologie a notelor venite din teritoriu. (...) Vreme de mai bine de jumătate de an am stat să vedem dacă ceea ce au scris cei dinainte, că au legat fără să menționeze ce reprezintă în conținutul dosarului, care e tematica acelor note, să vedem că stocul faptic corespunde cu ceea ce au consemnat în scris”, a mai spus senatorul PNL, Iulia Scântei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.