Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatoarea americană Kamala Harris şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale din 2020

TechCrunch
alegeri sua

Senatoarea americană Kamala Harris şi-a anunţat luni candidatura la alegerile prezidenţiale din 2020, alăturându-se grupului tot mai numeros de aspiranţi democraţi care încearcă să împiedice un al doilea mandat al lui Donald Trump la Casa Albă, transmite AFP, potrivit agerpres.ro.

Citeşte şi: Schimbări MAJORE pentru aplicația WhatsApp: 'Impunem o limită de cinci mesaje, la nivel global'

'Viitorul ţării noastre depinde de voi şi de milioane de alte persoane care ne ridicăm vocile pentru a apăra valorile americane', a declarat senatoarea în vârstă de 54 de ani, într-un mesaj video pe Twitter. 'Iată de ce candidez pentru a deveni preşedinte al Statelor Unite', a adăugat ea.

În mod simbolic pentru această fiică de imigranţi, ai cărei părinţi s-au implicat în mişcarea pentru drepturi civice, Kamala Harris a ales să facă anunţul în ziua în care se celebrează naşterea lui Martin Luther King.

Dacă va câştiga alegerile primare ale democraţilor şi apoi scrutinul pentru Casa Albă, Kamala Harris va deveni prima femeie şi prima femeie de culoare preşedinte al SUA.

Ea a fost deja autoarea mai multor premiere în istoria Statelor Unite.

După două mandate de procuror al San Francisco (2004-2011), Kamala Harris a fost aleasă de două ori procuror al statului California (2011-2017), devenind atunci prima femeie, dar şi prima persoană de culoare în această funcţie.

În ianuarie 2017, ea a depus jurământul în Senatul de la Washington, ca prima femeie cu rădăcini în Asia de Sud, dată fiind originea tamilă a mamei sale, şi doar a doua senatoare de culoare din istoria Statelor Unite.

Kamala Harris este cunoscută mai ales pentru întrebările foarte aplicate, uneori pe un ton dur, cu prilejul unor audieri foarte tensionate, cum a fost cea a candidatului conservator controversat la Curtea Supremă, Brett Kavanaugh, în 2018.

Cu 22 de luni înaintea scrutinului prezidenţial din 2020, în tabăra democrată s-au anunţat deja mai multe candidaturi, precum cea a senatoarei Elizabeth Warren sau a lui Kirsten Gillibrand, reprezentantă a mişcării MeToo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.