Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatoarea Ramona Dinu solicită Guvernului acte normative care să permită relansarea, după pandemie, a sectorului turismului

Facebook
guvern

Senatoarea USR Ramona Dinu solicită Guvernului adoptarea unor acte normative care să permită relansarea, după pandemie, a sectorului călătoriilor şi turismului, astfel încât activitatea economică să poată fi reluată într-un mod adaptat nevoilor de distanţare socială, potrivit Agerpres.

"Senatoarea USR Ramona Dinu propune instituirea unor noi standarde de igienă şi sisteme de certificare a serviciilor de călătorie, transport, cazare şi închiriere autovehicule, a facilităţilor balneare şi de tip SPA, a unităţilor de alimentaţie publică şi catering. De asemenea, pentru plaje, senatoarea USR cere definirea unor noi criterii obligatorii pentru autorizarea sectoarelor/subsectoarelor de plajă în scopuri turistice, prin care să se ţină cont de actuala situaţie epidemiologică, precum şi de nevoia prevenirii unor noi epidemii. Este necesar ca noile criterii să fie în linia măsurilor de distanţare socială şi să definească norme mai stricte de igienă în privinţa mobilierului (şezlong, scaun, masa, umbrelă) închiriat şi echipării sanitare a plajelor cu toalete şi duşuri publice", se arată într-un comunicat al USR.

În privinţa agenţiilor de turism, Dinu propune ca acestea să informeze călătorii cu privire la măsurile de prevenire a infecţiilor pe parcursul călătoriei şi pe perioada şederii la destinaţie, urmând ca pentru călătoriile internaţionale să fie perfectate angajamente publice la nivel bilateral sau multilateral între România şi ţările gazdă ale călătorilor.

Citește și: Klaus Iohannis anunță noi reguli! Când vor putea ieși din casă persoanele cu vârsta de peste 65 de ani

De asemenea, la nivelul destinaţiilor, ar putea fi înfiinţate linii telefonice de tip TelVerde, unde turiştii pot semnala încălcarea de către operatorii economici a măsurilor de prevenire şi control în cazul îmbolnăvirilor, a standardelor de igienă şi normelor de distanţare socială, adaugă sursa citată. Toate aceste măsuri ar putea fi reunite într-un Ghid de prevenire şi control al răspândirii infecţiilor pentru derularea afacerilor din sectorul călătoriilor şi turismului din România în condiţii de siguranţă pentru sănătatea publică.

"Măsurile enumerate au în vedere doar aspectele legate de sănătatea publică. Relansarea propriu-zisă a afacerilor în sectorul călătoriilor şi turismului, după pandemia cu COVID-19, necesită stimulente de natură economică, pornind de la constatarea că acest sector este unul dintre cele mai grav afectate. Trebuie să avem inteligenţa şi tenacitatea de a transforma, prin politici adecvate, această situaţie într-un avantaj de competitivitate spre a dobândi o mai bună poziţionare pe piaţa internaţională a serviciilor turistice", a declarat Ramona Dinu.

USR citează datele furnizate de World Economic Forum în Raportul privind Competitivitatea Sectorului de Călătorii şi Turism 2019, conform cărora România se află pe locul 101 din 140 de ţări privind politicile publice de prioritizare a dezvoltării sectorului de călătorii şi turism, dar se situează pe locul 36 din 140 de ţări sub aspectul criteriului "Sănătate şi igienă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.