Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatoarea Şoşoacă lansează acuzaţii grave: Protestatari internaţi abuziv la psihiatrie, pe termen nelimitat/ VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Diana Șoșoacă

Senatoarea Diana Şoşoaca (independentă, aleasă pe listele AUR) lansează acuzaţii grave, pornind de la un caz în care a intervenit în scurta perioadă în care a ocupat funcţia de preşedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor din Senat. Aceasta susţine că anumite persoane care protestează la adresa autorităţilor într-un mod considerat excesiv sunt internate forţat la psihiatrie, pe termen nelimitat. Şoşoacă dă exemplul bărbatului care i-a aruncat iaurt pe haine primarului municipiului Iaşi.

"La acest moment, instanţele din România, au început să interneze pe bandă rulantă, pe termen nelimitat. Am văzut cazuri. Nici măcar nu ajung la judecata procesului. Pe parcursul cercetării penale se dispune. Am văzut chiar la an Chitic cazul unei persoane care a făcut peste 100 de sesizări şi, pentru că a exagerat cu dreptul la petiţionare, instanţa a dispus internarea acesteia, în luna octombrie sau noiembrie, pe termen nelimitat. Şi acum persoana respectivă este internată la psihiatrie.

Ştiţi ce caz a mai ajuns la psihiatrie? Bogdan Suditu, cel care i-a aruncat iaurt în faţă primarului Chirica. A fost un caz adresat Comisiei de cercetare a abuzurilor când eu eram preşedinte. Am fost sesizată de prietenii lui cu acest caz. Instantaneu am pus mâna pe telefon, pentru că aveam o poziţie din care mi se permitea să dau telefoane în situaţiile de urgenţă. Au început să se bâlbâie. Duminică seara, pe 24 ianuarie, a fost evenimentul, iar seara Bogdan Suditu era internat cu forţa în spitalul de psihiatrie Socola. Marţi am sunat eu, mi-a dat-o pe doamna director medical, care a început să se bâlbâie când am întrebat-o de consimţământ. Luni dimineaţă la ora 8 se adunase întreaga comisie medicală ca să dispună internarea nevoluntară a domnului Bogdan Suditu. Marţi am sunat eu, iar miercuri domnul Suditu era eliberat. Ştiţi ce a spus la elibare? Că în momentul în care s-a sunat de la Comisia de cercetare a abuzurilor, instantaneu i-au descuiat uşa, l-au dezlegat, pentru că îl ţineau legat, i-au scos perfuziile. Nu a existat niciun act legal de internare. Eu am dispus cercetarea şi am sesizat organele de control. Următorul pas a fost că m-au dat afară de la Comisia de abuzuri", a declarat Diana Şoşoacă, la România TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.