DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Senator Alfred Laurențiu: Comisia Europeană a anunțat, miercuri 25.05.2022, că a aprobat schema românească în valoare de 300 milioane EURO

facebook.com
Alfred Laurențiu

Comisia Europeană a anunțat, miercuri 25.05.2022, că a aprobat schema românească în valoare de 300 milioane EUR, granturi și micro-granturi pentru capital de lucru, destinate sprijinirii afacerilor din agricultură și industria alimentară, parte a programului ”Sprijin pentru România”.

La această sumă destinată susținerii afacerilor din agricultură se adaugă suma de 200 de milioane de euro pentru procesarea produselor agricole în România

În prezent, Guvernul a asigurat jumătate din banii necesari schemei prin bugetul de stat, dar mai are nevoie și de această aprobare pentru a acoperi cheltuiala din fonduri europene. În cadrul schemei, sprijinul public va lua forma unor subvenții directe de până la 120.000 EUR per beneficiar.

✓ Măsura 1 - microgranturi de 5.000 euro fiecare și

✓ Măsura 2 - granturi de câte 5.000-120.000 euro.

Sprijinul va fi accesibil întreprinderilor mici și mijlocii care își desfășoară activitatea în sectoarele agriculturii, pescuitului, acvaculturii și industriei alimentare.

În cadrul analizei privind ajutoarele de stat, Comisia a constatat că „schema românească este în conformitate cu condițiile cadrului temporar”.

Acest ajutor :

➢ nu va depăși 2,3 milioane EUR per beneficiar;

➢ se acordă până la 30 iunie 2022.

Comisia a concluzionat că schema este „necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru”.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.