Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator Alfred Laurențiu: Consiliul Europei sancționează ferm Federația Rusa pentru invadarea Ucrainei!

FoRB Romania
Consiliul Europei

Țările Europene demostrează încă o data ca respectarea drepturilor omului este una din valorile fundamentale care stau la baza democrației  fiind sacrosanta !

„Decizia Consiliului Europei din 25 februarie de a suspenda dreptul la reprezentare al Federației Ruse a fost luată deoarece invadarea Ucrainei de către aceasta contravine a tot ceea ce susținem și este o încălcare a statutului nostru și a Convenției Europene a Drepturilor Omului”.

Marija Pejčinović Burić, secretar general al Consiliului Europei

Liderii Consiliului Europei au emis pentru prima dată o declarație comună cu privire la Ucraina pe 15 februarie, cerând detensionarea imediată a retoricii și acțiunilor și urmărirea dialogului. Când armata rusă a atacat Ucraina pe 24 februarie, secretarul general Marija Pejčinović Burić a condamnat-o ferm și a cerut autorităților ruse să înceteze necondiționat ostilitățile, să revină la diplomație și să protejeze viețile civile ca o chestiune prioritară. Comitetul Miniștrilor a decis să suspende Federația Rusă de la drepturile sale de reprezentare în Comitetul Miniștrilor și în Adunarea Parlamentară cu efect imediat.

Organizația continuă să urmărească îndeaproape situația și rămâne angajată să ia măsuri suplimentare. Reuniunea extraordinară a Adunării Parlamentare din 14-15 martie se va concentra exclusiv pe agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.