Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator Alfred Laurențiu: Guvernul Cîțu trebuie să plece acasă!

Facebook
Alfred Laurentiu

Senatorul PSD, Alfred Laurențiu, susține că sunt foarte multe motive pentru care Guvernul Cîțu trebuie să plece acasă în urma Moțiunii de cenzură depusă azi de Opoziția. El susține că orice zi în plus cu actualul guvern adâncește nenorocirea în care se zbate țara:

”Azi PSD a depus și prezentat moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu.

Orice zi în plus cu guvernul actual adâncește nenorocirea generală și compromite pe termen lung revenirea la un curs firesc al dezvoltării și creșterii bunăstării publice. Principalele trei motive pentru care Guvernul Cîțu trebuie demis:

1) Încălcarea promisiunilor privind majorarea alocațiilor;

- Minciunile repetate și bătaia de joc la adresa copiilor și a familiilor în privința alocațiilor. Este de neiertat modul de-a dreptul obscen în care actuala putere sfidează și se încurcă în propriile minciuni. Nu este admisibil pentru un guvern, decât dacă este iresponsabil, să justifice neaplicarea legii în vigoare pe motiv că nu are bani!

Cum ar fi dacă și firmele cu dificultăți financiare ar refuza să mai respecte legea și să mai plătească taxele și impozite datorate statului cu aceiași justificare ca și Cîțu în cazul alocațiilor – nu avem bani!

De ce legea trebuie să fie obligatorie pentru noi toți, dar pentru guvernul Cîțu, nu?

2) Eșecul PNRR;

- Guvernul Cîțu a reușit să facă România de râs în UE în mod repetat. Este mai mult decât evidentă incompetența și superficialitatea actualului Executiv care nici după trei încercări nu a fost capabil să prezinte un Plan Național de Redresare și Reziliență care să respecte criteriile și să fie aprobat de Comisia Europeană. Deja 11 țări au PNRR-urile aprobate: Portugalia, Spania, Grecia, Danemarca, Luxembourg, Austria, Slovacia, Letonia, Germania, Italia, Belgia.

3) Programul de austeritate asumat pentru un nou împrumut împovărător.

- Austeritatea severă pe care o pregătesc României. Guvernul Cîțu, cu inconștiență și iresponsabilitate, angajează noi împrumuturi uriașe – 15 mld euro - PNRR, plus alte zeci de miliarde de pe piața internațională – cu prețul instituirii unei austerități de-a dreptul criminale, mult mai dură decât cea din 2010 când o altă guvernare de dreapta – Băsescu-Boc – a tăiat salariile și pensiile.”, susține acesta pe pagina sa de socializare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.