Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator Alfred Laurențiu: PSD vrea un Cod Fiscal cu mai multă echitate și solidaritate socială

facebook.com
Alfred Laurențiu

PSD propune partenerilor de guvernare adoptarea unor modificările ale Codului Fiscal care să aducă echitate și mai multă solidaritate socială, anunță senatorul PSD Alfred Laurențiu pe pagina sa de socializare.

”Nu putem continua cu un sistem fiscal învechit, și să ne așteptăm ca economia noastră să facă altceva decât să se zbată.

Realitatea din majoritatea țărilor dezvoltate din UE și din lume arată că un sistem fiscal progresiv este baza unei economii moderne.

Pentru o economie modernă, România are nevoie de impozitare progresivă, care să fie corelatš cu Uniunea Europeană,  și mai ales cu majoritatea economiilor moderne din întreaga lume.

De aceea, PSD face un ultim apel la partenerii de guvernare! Să accepte decizii și soluții corecte.

Avem de rezolvat, cât mai urgent cel puțin 3 lucruri:

-Pensiile speciale mari - vor trebui obligatoriu să fie impozitate cu o rată progresivă mai mare. Dacă această rată progresivă de impozitare este suficient de bună pentru cele mai puternice economii din lume, de ce nu ar fi bună și pentru România?

-Independență energetică de 100% - va trebui să ne protejăm populația de creșterile nejustificate a prețurilor și să investim pentru a construi independența energetică a țării.

Dar, așa cum susține PSD, “este nevoie de un plan urgent pentru siguranța energetică a țării în perioada următoare. ......prioritatea momentului este să-i protejăm pe români! Iar adevărul crud este că, în clipa de față, nu vedem o strategie energetică care să răspundă urgențelor actuale.“

-Un sistem fiscal just, corect - PSD nu va abandona să promoveze un sistem fiscal în concordanță cu UE și cu majoritatea celorlalte economii de piață din lume”, a scris el pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.