Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator Alfred Laurențiu: se impune necesitatea modificării PNRR, pentru a mării pragul limită impus la pensii la de 9,4% din PIB

facebook.com
Alfred Laurențiu

”Așa cum am menționat și ieri, unul dintre punctele esențiale care trebuie rediscutat și reanalizat este acela privind cheltuielile cu pensiile. În sensul acesta se impune necesitatea modificării PNRR, pentru a mării pragul limită impus, de 9,4% din PIB.”, e de părere senatorul PSD Alfred Laurențiu.

Senatorul PSD consideră că ministrul Fondurilor Europene acționează în acest moment ca o frână:

”Prin urmare, PSD dezaprobă atitudinea ministrului ministrul Fondurilor Europene care ignoră realitatea și refuză rediscutarea PNRR, sub pretextul că România ar pierde banii.

În prezent cheltuielile cu pensiile din sistemul public ajunge la aproape 9,4% din PIB, deci, potrivit PNRR negociat de Ghinea, nu mai e loc de nicio majorare.

Rediscutarea PNRR NU înseamnă pierderea banilor. Există chiar și o procedură europeană pentru așa ceva.

DACĂ NU SE REDISCUTĂ PNRR ȘI NU SE MAJOREAZĂ PLAFONUL DE 9,4% DIN PIB PENTRU PENSII, PUR ȘI SIMPLU NU VOR MAI FI BANI PENTRU MAJORAREA PENSIILOR ÎN URMĂTORII 50 DE ANI.

În plus programul de guvernare impune necesitatea rediscutării PNRR pe tema pensiilor, iar acum o lună atât premierul cât și președintele României au fost de acord cu ministrul Budăi și au admis că procentul de 9,4%, negociat de Ghinea, nu este suficient.

Mai ales că premierul Ciucă și-a exprimat disponibilitatea de a merge la Bruxelles cu ministrul Muncii pentru a  susține ajustarea PNRR în favoarea pensiilor românilor.

Chiar nu înțelegem refuzul ministrului PNL al Fondurilor Europene de a susține rediscutarea condiționalităților PNRR. Acest gest echivalează cu o condamnare a tuturor pensionarilor, ale căror pensii vor fi înghețate pentru următorii 50 de ani.”, concluzionează alesul social-democrat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.