Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator, către justiție: Să se gândescă bine la 'Mani Pulite'

dosar justitie

Unul dintre participantii la intalnirea senatori - asociatii ale judecatorilor si procurorilor a facut un rezumat al discutiilor si a precizat ca le-a cerut acestora sa se gandeasca la celebra operatiune italiana 'Mani Pulite', de acum doua decenii, cand 5 procurori din Milano au zguduit din temelii lumea subtarana a coruptiei politice italiene.

"Briefing de la intalnirea cu asociatiile profesionale ale judecatorilor si procurorilor... Tariceanu si-a spus versul clasic, pe cruciada lui cu Justitia opresoare, apoi s-au apucat ei de vorbit (3 ore)... Problemele lor: independenta procurorilor - sa nu mai fie subordonati ministerului, sa li se atribuie si lor dosarele aleatoriu, avem destule reglementari pt raspunderea magistratilor, aglomerarea cu dosare, dotarea materiala insuficienta, interferenta SRI, legislatia incoerenta. De remarcat ca si procurorii si judecatorii se declara nemultumiti de CSM. Ca s-au rupt de cei ce i-au trimis acolo. Principala cauza vazuta de ei fiind mandatul de 6 ani. Faptul ca ei nu pot sa ii revoce, daca sumt nemultumiti de ce fac acolo, le da celor din CSM un statut de zei. Asociatiile propun diminuarea mandatului la 3 ani. Corolar la CSM... Judecatorii cer ca o conditie pentru mentinerea procurorilor in CSM ca acestia sa devina total independenti, ca si ei. Altfel nu au ce sa caute acolo, fiind sub papucul politic in conditiile actuale.
Am luat cuvantul si am spus ca astfel de consultari sunt utile. I-am incurajat sa iasa mai des si mai cu mult curaj in spatiul public pentru a prezenta problemele de legislatie si finantare. Dar le-am atras atentia ca au datoria de a-si face si singuri reglajele in interiorul sistemului judiciar (catusele, telejustitia, Rarinca).  Le-am cerut sa se gandeasca bine la experienta "Mani pulite", unde cam 30% dintre cei "epurati" s-au dovedit nevinovati. E bine ca se face justitie si in politica, doar frica de inchisoare ne poate scapa de coruptie. Dar e important, pentru o justitie dreapta si echilibrata, sa nu facem excese, ci sa masuram bine cand dam cu barda", a relatat senatorul PNL Cristian Bodea pe pagina sa de socializare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.