Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator Marius Alexandru Dunca: Măsura plafonării adaosurilor comerciale deja produce rezultate pozitive

Facebook
Marius Dunca

Guvernul României anunță că măsura plafonării adaosurilor comerciale, propusă de Premierul Ciolacu și implementată de o mare rețea comercială, a început să producă rezultate semnificative în beneficiul cetățenilor. În urma aplicării mecanismului, anumite produse alimentare de bază au înregistrat ieftiniri serioase, ceea ce confirmă viabilitatea și eficacitatea acestei măsuri.

Spre exemplu, un sortiment de pâine, care avea un preț de 6 lei, a fost redus la 4,19 lei, reprezentând o reducere de 30%. De asemenea, kilogramul de cartofi s-a ieftinit cu 14%.

Momentul de la care ar trebui să se manifeste aceste ieftiniri în toate lanțurile de magazine este 1 august. Toți actorii implicați în lanțul de producție, procesare și comercializare au obligația să facă formalitățile necesare până la această dată și apoi să aplice decizia Cabinetului Ciolacu.

Aceste produse alimentare ieftinite vor fi ușor de identificat la raft, deoarece vor fi evidențiate printr-o etichetă distinctă.

De asemenea, este inedită informația că vecinii maghiari sunt interesați de aceste ieftiniri și se organizează în grupuri pe Facebook pentru a face cumpărături din magazinele din România. Acest lucru înseamnă că comercianții români pot beneficia de volume mai mari de vânzări și implicit de profituri mai bune.

Consideră că măsură plafonării temporare a adaosurilor comerciale este una esențială pentru a aduce beneficii cetățenilor și pentru a susține accesul la alimente de bază la prețuri mai accesibile pentru cetățeni. Vom monitoriza implementarea acestei măsuri și vom lua

măsuri adecvate pentru a asigura respectarea ei. Plafonarea adaosurilor comerciale reprezintă un pas important către bunăstarea și protecția consumatorilor în perioada actuală” a declarat președintele filialei județene a PSD Brașov, Senatorul Marius – Alexandru Dunca.

Măsura plafonării adaosurilor comerciale deja produce rezultate pozitive. Românii au acces la produse alimentare de bază mai ieftine. Sunt sigur că această schemă este viabilă și va aduce beneficii tangibile pentru toți cetățenii, contribuind la scăderea costurilor pentru alimentele de bază și asigurând o mai mare protecție a intereselor consumatorilor. Mai mult decât atât, implementarea acestei măsuri va scădea inflația, așa cum este prevăzut în programul de guvernare” a conchis senatorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.