Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator PNL: Partidul Național Liberal nu se identifică cu o persoană

sigla pnl

Corneliu Popescu, senator PNL de Botoșani, a reacționat după ce DNA a intrat în CJ condus de un liberal. El spune că partidul nu se identifică cu o persoană.

”Ca membru fondator al Partidului Național Liberal, liberal fiind din 07,02,1990, nu pot asista nepăsător la acțiunile de denigrare a acestuia. Atât eu cât și foarte mulți liberali din județul Botoșani, considerăm că este nedrept să se asimileze un partid cu o asemenea istorie, cu persoane ce vremelnic au girat funcții de conducere.

Titluri de genul ”DNA intră în forță în PNL” denaturează profund percepția publică asupra comportamentului politic al partidului. Asta pentru că, de fapt, instituțiile abilitate în domeniu caută să clarifice fapte și să stabilească eventuale răspunderi personale și nu o vină a unui partid care lasă filialelor teritoriale libertate în acțiuni, organizare și angajamente.

Fiecare dintre noi purtăm răspunderea funcției pe care o deținem. Ar trebui însă, să construim, influențați fiind de doctrina și istoria partidului, pornind de la nevoile și cerințele cetățenilor.

Ce se întâmplă în aceste zile la Botoșani reprezintă cazuri izolate străine de obiectivele liberalilor.

Există tendința membrilor onești ai partidului, în urma unor astfel de situații, să se simtă jenați în fața electoratului, ca o datorie în fața propriei conștiințe și față de principiile liberale. Și este firesc pentru un partid cu responsabilitate. Realitatea este că în societatea de astăzi, depistarea atitudinilor și a valorilor autentice este tot mai greu de realizat, mai ales în competiția internă și sigur că ne putem înșela, însă asta nu presupune să ne asumăm oameni și fapte imputabile sau să încetăm activitatea de partid în aceste momente. Dimpotrivă, trebuie să fim uniți, să colaborăm pentru a depăși astfel de etape și pentru stârpirea fenomenelor de genul celor aflate în discuție.

Noi, liberalii botoșăneni, ne delimităm totalmente de distorsionarea realității în vederea manipulării opiniei publice. Identificarea unui partid cu un lider local, indiferent cine este acesta, reprezintă un pericol la adresa partidului. Concetățenii noștri trebuie să înțeleagă că marele Partid Național Liberal face curățenie de îndată acolo unde a fost murdărit.

Fac apel la toti membrii PNL să nu lăsăm câteva persoane care au recurs la practici ilegale - în cazul în care se dovedesc desigur, să compromită eforturile noastre de consolidare a democrației și a statului de drept în România, dar mai ales să îngreuneze parcursul nostru modern european.”, se arată într-un comunicat de presă remis redacției STIRIPESURSE.RO

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.