stiripesurse.ro

 
DESCARCA APLICATIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
FII LA CURENT CU STIRILE DIN CATEGORIA TA PREFERATA: URMARESTE-NE

Senator PNL: 'PSD-ALDE, nu compromiteți performanțele Președintelui României!'

www.stiripesurse.ro
Hărău Carmen-Eleonora

Senatorul PNL Hărău Eleonora-Carmen a intervenit în scandalul momentului iscat în PSD.

"Este de domeniul evidenței că stânga românească a luat-o razna, iar interesele majore ale României sunt ignorate, preocuparea continuă a majorității parlamentare fiind aceea ca Daddy Dragnea să evite inevitabila închisoare.

Țara este în criză, agenții economici se canibalizează, înghesuindu-se în licitații catastrofale pe bruma de proiecte în derulare, fondurile europene nu se pot accesa, autoritățile de implementare fiind neauditate, salariile și pensiile majorate s-au dovedit o iluzie, prețurile cresc, iar românii strâng din dinți...

De dată recentă însă, în politica internațională, cu ocazia vizitei  în Statele Unite ale Americii, Președintele Klaus Iohannis a dat măsura propriei valori de reprezentant al țării! România a fost condusă spre situația excepțională de a-și întări forța politică în Europa și în lume. Să nu uităm că România comunistă a avut cotă diplomatică deosebit de importantă în anii ‘70 ai secolului trecut! În acest context, parteneriatul dintre Președinte și un Guvern responsabil este vital! Iar responsabilitatea guvernamentală este floare rară și veștejită la București, iar consecințele acestei situații pot fi devastatoare în plan extern. Iată faptele:

În anul 2017, la iniţiativa Preşedintelui României şi prin consensul tuturor partidelor politice cu reprezentare parlamentară, apărarea naţională a primit, pentru prima dată, prin Legea bugetului de stat, credite bugetare în valoare de peste 16,3 miliarde lei, reprezentând 2% din PIB. Prin această decizie politică, România se numără printre puţinele state membre NATO care a îndeplinit condiţionalitatea impusă statelor membre ale Alianţei la Summit-ul din Ţara Galiilor şi s-au creat premisele demarării unor ample programe de înzestrarea a Armatei Române. Astfel, resursele financiare pentru cheltuieli de capital au urcat de la 2,4 miliarde lei în anul 2016, la peste 7,9 miliarde lei în anul 2017. Cu toate acestea,  singurele acţiuni ale Ministerului Apărării Naţionale s-au îndreptat către anularea tuturor contractelor demarate pentru înzestrarea Armatei, fără ca, în acelaşi timp, să fie demarate noi procese de achiziţie pentru nevoile uriaşe de apărare ale României. Având în vedere  că achiziţiile în domeniul apărării sunt cu totul diferite de achiziţiile din domeniul civil, implicând un orizont mai mare de timp de la manifestarea intenţiei şi până la achiziţia propriu-zisă, guvernul ar trebui să acționeze urgent! În loc de asta, Dragnea, Ponta și Grindeanu se luptă, ca pe maidan, pentru Palatul Victoria!

N-au nicio treabă că nu există  program de înzestrare a Armatei, direcţii, strategii şi calendarul de implementare! În această situație, sumele nu vor mai putea fi cheltuite în anul 2017, iar, la rectificarea bugetară, Guvernul va decide să diminueze aceste sume tocmai pentru că timpul rămas din anul 2017 nu mai permite cheltuirea sumelor!

Pare că nimeni din coaliția guvernamentală nu este înteresat să evalueze riscurile şi pierderile pe care le-ar putea avea România atât în plan regional, cât şi în raport cu ceilalţi membri ai NATO, prin neonorarea obligațiilor parteneriale! Ce importanță are pentru Daddy Dragnea și pentru Grindeanu că pun, o dată în plus, talpa în obrazul României?!", se arată în comunicatul senatorului PNL, Hărău Eleonora-Carmen.


CITESTE SI

EXQUIS.RO

REVISTABLOGURILOR.ROFii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.