Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator PNL: UDMR se teme de legea votului prin corespondenta

vot corespondenta

Senatorul PNL Marius Pascan a declarat, joi, la Târgu Mures, ca intentia UDMR de a ataca la Curtea Constitutionala a României legea votului prin corespondenta ar ascunde în realitate teama Uniunii ca aceasta i-ar putea periclita accesul în Parlament, respectiv atingerea pragului electoral de 5%.

'În opinia mea, exista în momentul de fata o mare panica insinuata în rândul UDMR legata de viitoarele alegeri locale si generale, mergând pâna la disperare. Si-au calculat matematic, aritmetic, foarte serios sansele privind depasirea procentului de 5% pentru intrarea în Parlament. Întrucât si la alegerile generale anterioare au fost cu putin peste 5 procente, se tem ca odata cu votul prin corespondenta, pur si simplu ca numarul cetatenilor români care voteaza celelalte partide politice, altele decât UDMR va fi mai mare decât la alegerile anterioare', a aratat Marius Pascan, într-o conferinta de presa.

Acesta a sustinut ca UDMR se teme de voturile românilor din strainatate pe fondul scaderii accentuate a propriilor alegatori, din cauza politicilor 'cantonate în zona etnocentrismului', fapt ce ar putea duce la diluarea fortei UDMR în Parlament.

'Mai mult, politicile pe care le-a promovat UDMR si în general partidele care reprezinta etnia maghiara s-au cantonat în zona etnocentrismului, pe drepturi mai mult sau mai putin aberante legate de minoritatea maghiara, pe pretentii si privilegii absurde, pe discriminari pozitive, neconcentrându-se pe ceea ce asteapta si cetateanul maghiar si cel român, respectiv dezvoltare economica, stabilitate, consolidarea clasei de mijloc si asa mai departe. Toate lucrurile astea i-au pus în garda ca risca sa nu mai faca pragul de 5%, ceea ce ar însemna din punctul meu de vedere o disolutie a UDMR. Si atunci se tem de acest lucru, se tem de votul prin corespondenta', a sustinut senatorul, potrivit Agerpres.

Acesta crede ca ceea ce invoca public UDMR ar fi doar 'vicii de forma, nu de fond ale legii' si ca temerea reala a Uniunii este 'ca-si vor pierde privilegii si functii cei de la vârful structurii politice'.

'Exista o mare panica, temere permanenta ca-si vor pierde privilegii si functii cei de la vârful structurii politice, si atunci acesta este motivul principal. Mai mult, clameaza doar reusite, cum invoca doar nereusite ale celorlalti. Dupa parerea mea, astfel de structuri politice cu caracter etnic sunt sortite pierii, câta vreme nu se mai regasesc în orizontul ideologic al UE. Drepturile minoritatilor sunt consacrate în toate tarile UE prin tratate. România le respecta si, chiar mai mult decât atât, are drepturi acordate peste ce prevad tratatele, suntem model în UE. Si atunci când nu vor mai putea ridica 'flamura verde' înspre oaste, vor fi cuprinsi de pieire si din fata, si din coaste, asa cum spun versurile poetului. Si se tem de lucrul acesta. Este un final previzibil pentru o formatiune cu profil etnic si în momentul în care, sa presupunem, nu vor mai face cei 5%, automat politicienii vor fi nevoiti sa se ralieze celorlalte formatiuni politice, cu functionare normala, corecta, pe baza legii partidelor, si nu ca UDMR, care este si uniune si partid', a subliniat Pascan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.