Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator PSD, fost ministru: Klaus Iohannis merge într-o direcție greșită

presidency.ro
Klaus Iohannis

Senatorul PSD, Titus Corlăţean, a criticat, joi, într-o conferinţă de presă, la Târgovişte, declaraţiile recente ale preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la iniţiativa de modificare a Constituţiei pe tema familiei, spunând că şeful statului ''merge, în ce priveşte setul de valori din societate, într-o direcţie greşită''.

''Noi credem că până la urmă trebuie să avem o dezbatere foarte serioasă pe această temă: modificarea Constituţiei, în sensul definirii familiei ca uniunea bazată pe căsătorie, uniunea liberă dintre bărbat şi femeie, sau legalizarea căsătoriilor dintre bărbat şi bărbat, respectiv femeie şi femeie, o opţiune a unei minorităţi, extrem de activă, uneori agresivă şi extrem de vocală. Dezbatem şi în final supunem aprobării cetăţenilor prin referendum, este un exerciţiu democratic. Domnul Iohannis se pare că are dificultăţi majore de a înţelege aceste reguli democratice şi constat că merge, în ceea ce priveşte setul de valori din societate, într-o direcţie greşită'', a afirmat Corlăţean.

Citește și: Nu ai mai văzut așa ceva: Acesta e CEL MAI RAPID CAMION din lume / VIDEO

Acesta apreciază comentariile preşedintelui Iohannis drept neinspirate.

''Ieri (miercuri, n.r.) domnul preşedinte Klaus Werner Iohannis a mai făcut un comentariu la fel de neinspirat ca primul comentariu făcut în urmă cu o săptămână, 10 zile, atunci i-a calificat pe cei care au promovat acest proiect de modificare a Constituţiei, în sensul definirii familiei ca uniunea bazată pe căsătorie, uniunea liberă dintre bărbat şi femeie, i-a calificat drept intoleranţi şi, în sfârşit, în formule prea puţin politicoase. Aş spune că este o poziţie care reflectă o neînţelegere profundă, pe de o parte, a unui mecanism democratic şi constituţional firesc, şi aici mă refer la faptul că o iniţiativă civică, nu politică, care a reuşit să strângă nu mai puţin de 3 milioane de semnături, este cel mai mare număr strâns vreodată de o iniţiativă civică sau guvernamentală'', a precizat Titus Corlăţean citat de agerpres.ro.

Citește și: ADN-ul uman conține mult ADN non-uman: Cât de mare e partea de animal din oameni

Parlamentarul social democrat a explicat parcursul ce trebuie urmat în cazul acestei iniţiative.

''Această iniţiativă civică are un traseu foarte bine definit prin Constituţie şi prin legile ţării: dezbatere în Parlament, supunerea la referendum. Faptul că preşedintele Iohannis şi ieri spunea foarte clar că se opune acestui referendum e o chestiune şi profund nedemocratică şi profund neconstituţională şi reflectă o opţiune personală care nu reflectă cu opţiunea unei majorităţi în România. Poate că unii pot fi criticaţi de domnul preşedinte ca fiind fanatici religioşi pentru că susţin un set de valori moral-creştine la fundamentul societăţii româneşti, dar eu personal nu împărtăşesc opţiunea domnului preşedinte şi ca mine foarte mulţi români'', a susţinut Titus Corlăţean.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că este important să "avem grijă" în ceea ce priveşte iniţiativele de modificare a Constituţiei pe tema familiei, subliniind că a fi tolerant nu înseamnă a fi tăntălău.

Citește și: China a deschis FABRICA DE ȚÂNȚARI: 20 de milioane de insecte vor fi eliberate săptămânal! Iată motivul

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.